OKREVANJE

Ljubiši gre na bolje

Objavljeno 16. marec 2017 13.05 | Posodobljeno 16. marec 2017 13.06 | Piše: A. J.

Sorodniki so sporočili, da je legendarni Ljubiša Samardžić že iz bolnišnice.

Iz hiše še ne hodi, a se dobro počuti. Foto Reuters

Legendarni jugoslovanski igralec, režiser in producent Ljubiša Samardžić je lani prestal težko možgansko operacijo, s posledicami tumorja na možganih pa se sooča še danes. Po operaciji je najprej kazalo, da gredo stvari na bolje. »Ekipa, ki je operirala Ljubišo, je bila presenečena, ker je tako hitro vstal. Ne samo da je bilo njegovo zdravstveno stanje stabilno, tudi zelo hitro je hodil,« poroča srbski klinični center, kjer so ga zdravili.

Toda le tri mesece pozneje je 80-letnik znova začutil močne glavobole in vrtoglavice. Izgubljal je ravnotežje, bilo mu je slabo. Žena ga je prepričala, naj gre znova v bolnišnico. Tuji mediji so poročali, da se igralec bori za življenje. Pred njegovo bolniško sobo so se menjali žena Mira, hči Jovana in vnuki, 21-letna Sara, 20-letni Stefan in 14-letna Marta. Pri njem v bolniški sobi ne morejo biti, saj je Ljubiša na intenzivni negi. Igralec ima še eno vnukinjo, enoletno Ines, ki pa je še premajhna, da bi bila z drugimi v bolnišnici. Še posebno strta je bila njegova žena – nedavno sta praznovala 50 let zakona.

»Osvajal sem jo s pesmimi, pismi, telegrami, telefonskimi klici iz govorilnic, osvojil pa sem jo šele po šestih mesecih, ker ni imela dobrega mnenja o igralcih. Poroka, ki je sledila dve leti pozneje, je bila krona najine sreče. Sedla sva v spačka in s pričama odpotovala na Hvar,« je nekoč povedal igralec. Paru sta se v zakonu rodila dva otroka, vendar je sin Dragan pri 34 letih umrl za levkemijo.

V petek je igralčeva družina sporočila, da se je njegovo stanje izboljšalo. »Naš Ljubiša je doma, počuti se dobro in njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Glede na leta in okoliščine se ne želi pogosto pojavljati v javnosti,« so sporočili in dodali, da so bile mnoge informacije, ki so jih objavljali mediji, netočne. Obljubili so tudi, da bodo javnost še naprej obveščali o igralčevem zdravstvenem stanju.

Samardžić je bil v šestdesetih letih 20. stoletja eden najbolj prepoznavnih filmskih igralcev v nekdanji Jugoslaviji. V karieri je bil nominiran za številne nagrade, tudi za berlinskega zlatega medveda. Avgusta 1995 je za prispevek k jugoslovanskemu filmu prejel nagrado Pavla Vuisića za življenjsko delo. 

Deli s prijatelji