RAZKOŠNO

Linda Evangelista zahteva 
46.000 dolarjev preživnine

Objavljeno 07. avgust 2011 21.40 | Posodobljeno 07. avgust 2011 21.47 | Piše: E. B.

Francoski milijarder je šele minuli mesec priznal očetovstvo, sinu ni doslej namenil niti centa

Linda Evangelista zahteva vrtoglavo preživnino za nezakonskega sinčka

Linda Evangelista je neomajna: od francoskega milijarderja Francois-Henrija Pinaulta, sicer moža Salme Hayek, zahteva kar 46.000 dolarjev mesečne preživnine za njunega štiriletnega sinčka. Kot je pojasnil sodnik na Manhattnu, gre po vsej verjetnosti za najvišji preživninski zahtevek v zgodovini družinskega sodišča, a kot kaže za zdaj, bo supermanekenka dosegla zastavljeni cilj.

Direktor, težak milijarde

Henri Pinault je sicer direktor pariškega konglomerata Pinault-Printemps-Redoute, ki ima v lasti številne modne velikane, kot sta Gucci in Yves St. Laurent, premoženje njegove družine naj bi znašalo vrtoglavih 12 milijard dolarjev. Evangelistova je zato prepričana, da 552.000 dolarjev na leto ne bo obremenilo njihovega proračuna, njej in malemu Augustinu Jamesu pa bo pokrilo vrtoglave stroške varušk, šoferjev, vzgojiteljic in varnostnikov, ki so dečku na voljo 24 ur na dan. »Včasih delam tudi 16 ur na dan in otroku zato ne morem biti na razpolago. Ko pa ne delam, moram skrbeti za svoj videz, torej ne smem zanemariti rednih obiskov telovadnic in lepotilnih salonov,« je pojasnila lepotica. Sodnik je njeno zahtevo za dodatnih 7500 dolarjev, s katerimi bi očka nezakonskemu sinu moral plačati poletne počitnice, takoj zavrnil, preživnina, tudi v tako visokem znesku, pa naj bi bila po njegovem morda smiselna.

V štirih letih mu ni namenil niti centa

Sploh glede na dejstvo, da Henri Pinault za svojo triletno hčer Valentino Palomo odšteje 50.000 dolarjev vsak mesec (ta denar se sicer nabira v dekličinem skladu), povrhu jo redno zasipa z razkošnimi darili in drugimi pozornostmi. Po drugi strani pa Augustinu Jamesu ni v štirih letih namenil niti centa, je ostro obsodil Lindin zagovornik.

Zdaj ima Salmo

Milijarder je sicer šele prejšnji mesec priznal, da je dečkov oče. Z Lindo sta imela kratko razmerje leta 2006, ko se je Francois razšel z mehiško igralko. S Salmo sta se kmalu pobotala in 2007. se jima je rodila Valentina Paloma, na valentinovo leta 2009 pa sta si v Benetkah obljubila večno zvestobo.

Deli s prijatelji