BREZ ZADRŽKOV

LiLo z avtobiografijo nad izprijeni Hollywood

Objavljeno 11. avgust 2014 12.46 | Posodobljeno 11. avgust 2014 12.46 | Piše: T. P.

Lindsay Lohan obljublja žgečkljivo avtobiografijo brez zadržkov.

Lindsay je v krempljih alkohola in mamil že skoraj 10 let.

Pri treh letih, ko jih večina komaj dobro steče in začne žlobudrati brez prestanka, se je svetlolaska kot novoodkriti otroški fotomodel že brez sramu nastavljala fotografskemu objektivu. In od tam odskočila na televizijo, kjer se je hitro vzpostavila kot princeska otroškega Disneyevega programa.

A kot je za Lindsay Lohan slava prišla hitro in nepričakovano, tako jo je z neverjetno brzino, skoraj že s svetlobno hitrostjo, potegnilo v vrtinec razuzdanega sveta Hollywooda. Obiski sodišča, zdravljenja v rehabilitacijskih klinikah, hlajenje za rešetkami in domači pripori ter vrsta slavnih ljubimcev za noč ali dve. Tako bi se v skopih dejstvih pisala igralkina biografija, ki pa ima z vsemi žgečkljivimi podrobnostmi, za katere vsaj doslej ve le težavna zvezdnica, potencial knjižne uspešnice.

Njena plat

V preteklih letih je vsekakor postala izvedenka v privabljanju pozornosti, čeprav morda ne najbolj dobrodošle. Njene zasebne drame so postale stalnica naslovnic tračarskih medijev, tabloidni novinarji in škandalov željni paparaci pa so v nepoboljšljivi žurerki in serijski prestopnici odkrili uresničenje svojih sanj – neusahljivi vir vročih zgodbic in govoric, ki dvigujejo naklado. Ob čemer so resničnost, polresničnost ali popolna izvitost iz trte drugotnega pomena. Kar je morda delni razlog, da se je starleta odločila povedati svojo plat zgodbe. Črno na belem, na straneh avtobiografije, ob misli na katero si založniške hiše menda že manejo roke.

Razgalila bo vse!

»Nedavno je imela razgovore v vseh večjih londonskih založniških hišah. Ob zgodbah, ki jih je obljubila zapisati, so knjižni agentje ostali odprtih ust. Pripravljena je namreč razkriti vse in ničesar zadržati zase,« je izdal vir. LiLo pa je tudi že dokazala, da ji prav nič ni sveto, niti zasebnost njenih nekdanjih ljubimcev ne.

Letošnjo pomlad je završalo, skoraj kot priprava na neurje, ko je v javnost pricurljal seznam 36 moških, s katerimi je že skočila med rjuhe. Od Justina Timberlaka, Zaca Efrona in Colina Farrella do Jamieja Dornana in Jamesa Franca. Kar pa je le vrh ledene gore. »S tem seznamom je dokazala, da je resnično brezsramna,« je še dodal vir, čeprav naj ne bi vročega seznama spisala iz zlobe ali škodoželjnosti, saj bi njen osebni imenik lahko ogrozil marsikatero zvezdniško zvezo, ampak naj bi bilo pisanje sporne liste le del terapije v kliniki za zdravljenje odvisnosti. Toda kako in zakaj, a vsekakor menda brez lepotičkinega dovoljenja, je prišla do medijev, pa ostaja skrivnost.

Pisateljica erotike ali fantazije?

Biografija, če bo resnično kdaj ugledala luč sveta, bo gotovo žgečkljiva in na trenutke šokantna. Mnogim, ki živijo bolj umirjeno kot razvpita zvezdnica, se bo občasno morda že zazdelo, da berejo fantazijski roman. In potemtakem sta E. L. James, avtorica razvpitega erotičnega romana Petdeset odtenkov sive, in J. K. Rowling, ki se je podpisala pod knjižne megauspešnice o Harryju Potterju, odlična izbira za pisateljico, ki bo ob Lindsayjini strani in navodilih razgalila igralkino razburkano življenje.

»Trenutno išče pisca, ki bi pisal v njenem imenu. Morda zveni neverjetno, toda Lindsay je prepričana, da bi morda lahko k sodelovanju zmamila Jamesovo. Nedavno sta se dobili na kavi in razgovor med njima je potekal odlično. Ob njej pa kot o morebitni sodelavki razmišlja še o Rowlingovi, čeprav se ideja morda zdi privlečena za lase.«

Deli s prijatelji