PRVOROJENEC

Komik Steve šele na
stara leta postal očka

Objavljeno 15. februar 2013 12.11 | Posodobljeno 15. februar 2013 12.12 | Piše: A. J.

Pri 67 letih je igralec Steve Martin dobil svojega prvorojenca.

Čeprav smo igralca Steva Martina na velikih platnih in malih zaslonih kar naprej videvali v vlogi skrbnega, a pogosto nekoliko norega očeta, se v resničnem življenju v očetovski vlogi ni nikoli preizkusil – do zdaj, saj so igralca in njegovo ženo, 41-letno Anne Stringfield, pred kratkim zalotili, kako se v bližini svojega doma v Los Angelesu sprehajata z otročičkom.

Zasebno življenje skrivata

»Imel sem otroke vseh starosti. In z veseljem lahko rečem, da sem bil deležen vsega, razen umazanega dela,« je dejal leta 2003 v intervjuju ob promociji filma Velika družina, veliko smeha, v katerem je igral očeta dvanajstih: kot kaže, mu zdaj niti tisti manj ljubek del ukvarjanja z otroki ne bo ušel. Stevu se, kar se tiče očetovstva, v resničnem življenju ni kaj prida mudilo: oče je prvič postal šele pri 67 letih!

Zakonca, znana po tem, da pred javnostjo mrzlično skrivata zasebno življenje, naj bi oče in mama postala decembra lani. Nekdo, ki je blizu znanemu paru, je tujim medijem razkril, da sta nad naraščajem navdušena: »Zelo sta se trudila, da bi dobila otroka.«

Vsi se sprašujejo, kako je slavnemu paru uspelo vso nosečnost, nato pa še rojstvo otroka prikriti pred radovednimi novinarji in paparaci, a ne Steve ne Anne o podrobnostih nočeta govoriti. Prek njegovega tiskovnega predstavnika sta javno potrdila le, da je otrok, s katerim ju videvajo, res njun, izdati pa nista bila pripravljena ne imena ne njegovega spola.

Poročil ju je senator Nebraske

Steve in Anne sta se poročila leta 2007, ko sta bila tri leta par. Poročni obred je potekal v Stevovi hiši v Los Angelesu, vodil ga je senator Nebraske Bob Kerrey, povabljeni pa so bili številni znani, med njimi igralca Tom Hanks in Diane Keaton. Steve se je z nekaterimi prijatelji na poročni dan nekoliko pošalil: povabil jih je namreč na zabavo, ne da bi jim povedal, da se namerava poročiti.

Čeprav je zvezdnik znan po dolgotrajnih zvezah – s prvo ženo Victorio Tennant sta bila skupaj osem let –, se je na seznamu njegovih partneric znašlo tudi precej slavnih lepotic. Pred Anne je bil na prelomu tisočletja približno eno leto v zvezi s Heleno Bonham Carter, igralko, znano po nenavadnih filmskih vlogah in ekstravagantnem načinu oblačenja, pozneje pa so ga nekaj časa povezovali z zvezdnico serije Seks v mestu Kristin Davis.

Deli s prijatelji