OPERACIJA

Kihnila je in v dlani zagledala nosnico

Objavljeno 08. december 2015 10.14 | Posodobljeno 08. december 2015 11.25 | Piše: E. B.

Britanski igralki je bakterija razžrla nosno tkivo.

Smrtonosna bakterija ji je dobesedno pojedla nosno tkivo, in ko je nekega dne silovito kihnila, si je v dlan izpihala – kost!

Da se je pod njeno kožo dogajalo nekaj tako strahotnega in nagnusnega, se ji še sanjalo ni, težav, zaradi katerih bi prej poiskala zdravniško pomoč, namreč ni imela. A ko je usodnega dne v roki uzrla nosnico, jo je seveda zagrabila panika, njene muke pa so se takrat šele začele. »Bolečine nisem čutila, bila sem le čezmerno utrujena, kakor da bi se me loteval prehlad. Pogosto sem iz nosu izpihala kri,« se spominja 41-letna Britanka Lois Temel, televizijska igralka, ki pa ji je pet operacij pošteno prekrižalo karierne načrte. »Kar eno leto je trajalo, da so ugotovili, kaj se v resnici dogaja v mojem nosu. Pregledalo me je več zdravnikov, nihče ni vedel, za kaj gre. Končno se je eden spomnil, da bi mi v nos potisnil kamero, nato je onemel! Rekel je, da je v mojem nosu samo zrak, sicer pa da je prazen,« pripoveduje Lois. Bakterija ji je požrla tako rekoč vse tkivo, in ko je bilo že videti, da je njenih tegob konec, saj se ji je nos skorajda povsem obnovil, se je nadloga vrnila in ji znova načela meso!

Po skupno petih operacijah je zdaj videti, da bo Lois končno lahko znova nadaljevala kariero, dolgo se je namreč bala, da se nima več česa veseliti v življenju. Svojo igralsko pot bo nadgradila še s študijem na kraljevi akademiji, za šolnino pa javno zbira sredstva: igralstvo je namreč edino, kar jo v življenju razveseljuje, je zaupala. 

Deli s prijatelji