ZMENEK

Kennedyjevi vdovi je bil
 všeč mladi Alec Baldwin

Objavljeno 15. april 2017 14.05 | Posodobljeno 15. april 2017 14.09 | Piše: A. S.

James Hart je prijateljici Jackie O uredil srečanje z nadobudnim igralcem.

Zanimivo, kakšen smisel za humor ima včasih usoda, bi lahko rekli ob zgodbi hollywoodskega igralca Aleca Baldwina, ki je pri svojih 59 letih poročen s precej mlajšo ženo, Hilaria jih namreč šteje 33, ko pa je bil on v Kristusovih letih, je oči nanj vrgla precej starejša dama, Jacqueline Kennedy Onassis.

Nekdanja ameriška prva dama je bila tedaj stara skoraj 62 in je dobrega prijatelja Jamesa Harta, kot je zdaj ta zapisal v nedavno izdanih spominih Lucky Jim, prosila, naj ji priskrbi zmenek z nadobudnim igralcem, saj je vedela, da se moška poznata, pa tudi sicer je cenila njegovo mnenje o predstavnikih močnejšega spola. Skupaj z ženo, glasbenico Carly Simon, pevko znamenite pesmi You're So Vain, s katero je bil v zakonu med letoma 1987 in 2007, sta bila njena velika zaupnika in so se veliko družili, James je predsednikovo vdovo menda naučil celo plesati. Ženski sta se spoznali, ko je Jackie glasbenico vprašala, ali bi nastopila na poroki njene hčere Caroline julija 1986, in takoj sta se ujeli. »Skupaj sta se smejali in klepetali, se hihitali kot dve srednješolki, pogosto sta govorili o moških,« je zapisal Hart. Ko je nekdanja prva dama maja 1994 umrla v starosti 64 let, so pri Vanity Fair zapisali, da je bila Simonova njena velika zaupnica in prijateljica, ki ji je obarvala zadnja leta življenja.

Atentat na predsednika se je zgodil novembra 1963, čez pet let pa se je vdova poročila s premožnim grškim ladjarjem Aristotelom Onassisom, se umaknila na sredozemski otok Skorpios, ko pa sta šla otroka v šolo, je živela med grškim otokom in New Yorkom. Onassis je umrl marca 1975, drugič vdova Jackie pa se je vrnila v ZDA in se posvetila svoji veliki ljubezni, literaturi, bila je knjižna urednica. Kot piše Hart, je bila Jackie O še dve leti pred smrtjo na Manhattnu polna življenja, ki ga je hotela kar najbolje živeti, kateri moški se ji mota po glavi, pa je pogosto zaupala njemu in ženi. Nekega večera ga je poklicala in vprašala, kaj si misli o Baldwinu, ki je bil skoraj 30 let mlajši od nje. »Misliš, da bi bil moj spremljevalec v gledališče na moj rojstni dan?« mu je rekla, Hart pa je igralcu takoj predal sporočilo. Baldwin je bil menda zelo presenečen, a s privolitvijo ni niti za trenutek omahoval, čeprav je samo malce prej spoznal svojo bodočo ženo Kim Basinger.

Kako je zmenek potekal, ni znano. 

.

Deli s prijatelji