NOV ZAČETEK

Keanu se pobira, kmalu naj bi posvojil dojenčka

Objavljeno 01. avgust 2014 14.28 | Posodobljeno 01. avgust 2014 14.30 | Piše: T. P.

Kanadski zvezdnik Keanu Reeves, ki bo kmalu srečal abrahama, želi posvojiti otroka.

Keanu Reeves.

Ni izkusil pravljičnega otroštva. Njegova najmlajša leta niso bila preplet prijetnih družinskih večerov in izletov, medsebojnega zbadanja z bratci in sestricami, ki bi zganjali norčije in nagajali staršem. Njegov oče, ki je zaradi preprodaje heroina dodobra spoznal havajske zapore, je namreč, še preden je mali Keanu Reeves dobro shodil, že spakiral kovčke in odkorakal iz sinovega življenja. Zapuščena mati pa je nato skakala iz enega partnerstva v drugo, iz enega zakona v drugega, zaradi česar je bil stalen družinski dom za zvezdnika zgolj utopija. A četudi je Reeves potem posvojil malce potepuški slog življenja in si prvo hišo kupil komaj pri štiridesetih, je v njegovem srcu tlela želja po tem, česar nikdar ni imel. Po družinski idili. Otrocih in ženi. Vse to je imel pred 15 leti že na dosegu roke, a ga je smrt oropala izvoljenke in njune hčerke. Četudi se zaveda, da ne bo bolečina ob kruti izgubi nikdar izginila, si zdaj, malce pomirjen z življenjem, želi obrniti nov list. Začenši z malčkom, ki bi mu v samotno življenje vnesel malce razburjenja, radosti in nemira.

Navdihnili sta ga Bullockova in Theronova

Po štiriletnem procesu je leta 2010 v življenje Sandre Bullock vkorakal mali Louis, leto pozneje pa je velika radost v podobi dojenčka Jacksona razsvetlila vsakdanjik Charlize Theron. In kot naj bi bil strup v majhnih stekleničkah, tako je očitno tudi neizmerno veselje, saj sta posvojenčka obrnila življenje zvezdnic na glavo in na bolje. V njiju sta nekaj premaknila, notranje spremembe, ki sta jih doživeli, pa sta izžarevali tudi navzven, da niso mogle uiti očesu njunega prijatelja in stanovskega kolega Reevesa. »Keanu obožuje Sandro in Charlize, a opazil je, da sta z materinstvom zažareli. Da sta ju malčka neizmerno osrečila. Zaradi česar želi čarovnijo posvojitve izkusiti tudi sam,« je igralčeve načrte za bližnjo prihodnost razkril vir. A medtem ko je odločitev, da posvoji otroka, menda že padla, naj bi še vedno omahoval, siroti iz katere države naj pokloni svoj dom in ljubezen.

Prvorojenko je zgolj pokopal

Sredi noči te iz milega spanca vrže dojenčkov predirljivi jok. Oče, četudi morda pogosteje mati, krmežljavih oči, še napol v snu, zakoraka do zibke in poskuša pomiriti malo kričalo, ki pa se občasno vendar ne da. In kriči, kolikor mu dajo pljuča. »To bi mi bilo všeč. Nikakor me ne bi motilo, če bi moral vstajati ob dveh zjutraj, da bi v roke prijel dojenčka in ga poskušal pomiriti,« je o tistih malce manj čudovitih plateh starševstva že pred leti razmišljal Keanu. Tedaj prepričan, da ga v prihodnosti čaka otročiček, ki se mu bo rodil iz ljubezni z izvoljenko, s katero se bo ustalil in si ustvaril dom.

In to se mu je sredi tridesetih, ko je v trebuščku njegovega dekleta Jennifer Syme začelo rasti novo življenje, tudi uresničevalo. A se je v trenutku razblinilo in izginilo kot kafra. Po osmih mesecih veselega pričakovanja, mesec prezgodaj, je na svet pokukala njegova hčerka Ava. A iz njenih pljuč se ni izvil predirljiv jok novorojenčka, nesojeni starši, ki jih je trgala neznosna bolečina, pa so mrtvorojeno malčico položili k večnemu počitku. Kar je za vselej ubilo delček njiju, pokopalo pa tudi njuno razmerje. To je včasih kruta usoda v vsakem primeru obsodila na propad, saj je komaj leto in pol pozneje zvezdnik pokopal tudi Jennifer, ki se je ubila v prometni nesreči. Potem se je dokončno in povsem zavlekel v osamo. »Žalost nikdar ne izgine, le spremeni svojo obliko,« je dejal zvezdnik, ki ničesar ni sovražil tako kot stavka, da bi lahko bilo še huje. Po letih prostovoljne izoliranosti od sveta je poskušal znova sestaviti razbite koščke življenja in si ustvariti novo. »Resnično se trudim, da ne bi bil tako sam, a to je vsakodnevna borba s samim seboj. Rad bi se poročil in želim si otrok, a to je končni cilj. Zanj moram najprej zakorakati na pot novega življenja.« In očitno je že naredil prve velike korake.

»Izvrsten oče bo«

Vsi si v mislih slikamo podobe življenja, kot si ga želimo. A četudi marsikaj ostane le neizpolnjen sen, se nekatere stvari vendar uresničijo – četudi ne v obliki, kot smo jo pričakovali in si jo risali. Sanje o družini se igralcu ne bodo izpolnile po pričakovanjih, torej sprva ljubezen, nato poroka, ki jo okronaš z rojstvom, a se je vseeno odločil, da ga osebne tragedije ne bodo prikrajšale za radosti očetovstva. »Več ko sliši o posvojitvi, bolj mu ideja prirašča k srcu,« je lepotčev namen, da zakoraka na pot samohranilstva, razkril vir. Že zdaj prepričan, da bo, »potrpežljive in prijazne nravi, kot je,« izjemen očka. Kar naj bi že dokazoval v odnosu s sinkom svoje nekdanje soigralke Bullockove.

Deli s prijatelji