ZASKRBLJENI

Kaj se dogaja? Nad domovanjem princa Williama in Kate omejitve letenja

Objavljeno 01. november 2015 19.24 | Posodobljeno 01. november 2015 19.24 | Piše: STA, S. U.

Večina zrakoplovov ne sme nad posestvom Anmer Hall v Norfolku leteti na višini manj kot 600 metrov.

Nad podeželskim domovanjem britanskega princa Williama in njegove žene Kate na vzhodu Anglije so danes začele veljati omejitve letenja, ki so jih oblasti uvedle zaradi varnosti. Večina zrakoplovov tako ne sme nad posestvom Anmer Hall v Norfolku leteti na višini manj kot 600 metrov.

Na posestvu Anmer Hall kraljevi par preživlja večino svojega časa s svojima otrokoma – z dveletnim princem Georgeem in s šestmesečno princeso Charlotte.

Omejitve letenja pa ne bodo veljale za helikopter britanske kraljice Elizabete II., ki ima v bližini hišo, ali pa za reševalne helikopterje, ki jih princ William uporablja v službi.

Avgusta sta William in Kate v sporočilu medijem opozorila, da so poskusi fotografov, da ujamejo posnetek princa Georgea, postali vse bolj skrb vzbujajoči.

»Zaradi potrebe po varnosti članov kraljeve družine, ki prebivajo na posestvu Anmer Hall ali ga obiskujejo, in na prošnjo varnostnih služb minister za promet meni, da je treba na tem območju omejiti letenje,« piše v uradnem ukazu za omejitev letenja po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Deli s prijatelji