NEZAKONSKI OTROK

Izklopil vsa čustva in jo prevaral, glasba ju je rešila

Objavljeno 01. december 2017 17.09 | Posodobljeno 01. december 2017 17.09 | Piše: T. P.

Glasbena terapija pomagala zakonu Jay-Z in Beyonce. Raperja so v skok čez plot pognali duhovi preteklosti.

V devetih letih, odkar Jay-Z in Beyonce stopata skozi življenje kot superzvezdniška zakonca, so ju že velikokrat zbodle govorice o njegovi nezvestobi, celo njegovem skrivnem nezakonskem otroku ali dveh ter prihajajoči ločitvi. A sta se jih vselej ubranila z molkom, svet in morda tudi sebe prepričevala o ljubezenski idili, dokler ni glasbenica na zadnjem albumu Lemonade letos prvič namignila, da se pri njiju ne cedita le med in mleko. Nato je še Jay-Z namignil, tudi on le posredno z glasbo na albumu 4:44, da je svoji dragi nataknil roge. A če je to doslej ostajalo na ravni namigov in glasbenih metafor, je zvezdnik zdaj odkrito priznal svojo nezvestobo, ki ju je privedla na prag ločitve.

Učila ga je ulica, odraščanje je na njem pustilo mnogo sledi, ki se še niso zacelile in še vedno mečejo sence na njegovo življenje. Prav duhovi preteklosti, s katerimi ni razčistil, so ga pripeljali v drugo posteljo. »Moraš in želiš si preživeti. A tedaj, v primežu stisk, ko jih želiš le prebroditi in preživeti, izklopiš vsa čustva. Tudi čustva do ljubljene. In tedaj se marsikaj dogodi, tudi nezvestoba,« je priznal in dodal, da je njegov skok čez plot skoraj uničil njun zakon. »Večina jih gre tedaj narazen, o čemer priča statistika ločitev. Kajti ni težjega kot gledati bolečino, ki si jo povzročil, in se soočiti sam s seboj.«

A v glasbi sta našla rešitev in terapijo, ki je rešila njuno ljubezen, je razkril Jay-Z. »Najino obliko umetnosti sva uporabila kot terapevtsko sredstvo. Skupaj sva začela ustvarjati, čeprav je bilo grozno neprijetno, boleče. Le sedela sva, se ogromno pogovarjala. A kot pri orkanu je tudi pri bolečini najbolje, če se znajdeš sredi nje.« Zato toliko namigov na nezvestobo na njunih zadnjih albumih. 

Deli s prijatelji