ODMOR

Izboljšal bo svet

Objavljeno 21. januar 2013 23.10 | Posodobljeno 21. januar 2013 23.09 | Piše: AFP
Ključne besede: Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio se za nekaj let poslavlja od filma.

Leonardo DiCaprio.

Ameriški zvezdnik, 38-letni igralec Leonardo DiCaprio, je pred dnevi presenetil javnost, saj je v pogovoru za nemški časnik Bild povedal, da si bo privoščil daljši odmor ter se posvetil okoljevarstvenim dejavnostim. Zvezdnik filma Titanik je pojasnil, da je zaradi preobilice dela izčrpan.

»Vzel si bom dolg odmor. V dveh letih sem posnel tri filme in sem preprosto izčrpan,« je povedal igralec. »Rad bi vsaj malo izboljšal svet. Potoval bom in storil kaj dobrega za okolje,« je dodal.

Ima se za privilegiranega človeka

Igralec, ki ga je trenutno na filmskih platnih moč videti v filmu Django brez okovov, je poleg tega pred kratkim posnel Velikega Gatsbyja režiserja Baza Luhrmanna in Volka z Wall Streeta Martina Scorseseja. V intervjuju je še povedal, da se ima za privilegiranega človeka. »Rad bi pomagal ljudem, ki niso imeli take sreče kot jaz,« je dodal. Resda je Kalifornijec že nekajkrat dejal, da ga snemanje filmov pravzaprav nikoli ni prav razveseljevalo, a le redki so si mislili, da si bo igralec ameriško-italijanskega rodu res privoščil tako dolg odmor. Igralec in producent številnih odmevnih filmov sicer živi v luksuznem stanovanju v New Yorku, ki je pretežno zgrajeno iz ekoloških materialov, ustanovil pa je tudi okoljevarstveno fundacijo. Vozi hibridni avtomobil in zagovarja nakupe ekoloških izdelkov. In tako naj bi bilo tudi v prihodnjih nekaj letih, le da bo svojo ekološko ozaveščenost širil po vsem svetu, ne zgolj po Združenih državah kot do zdaj.

Deli s prijatelji