ZAUPNO

Ima Hollywood ekskluzivne tajne podatke?

Objavljeno 12. avgust 2011 18.00 | Posodobljeno 12. avgust 2011 18.00 | Piše: N. M.

Film bo prikazan kot junaško dejanje

Režiserka spornega filma in ubiti vodja teroristične organizacije Al Kaida

Hollywood želi zgodbo tega leta, o usmrtitvi Osama bin Ladna, posneti na film. Projekt je samo o omembi te informacije dobil politično razsežnost. Republikanci na vodilnih mestih so projekt obsodili in se že sprašujejo, ali bo ustvarjalcem filma s skrivnostnimi podatki pomagala Bela hiša.

Hollywood vohuni

Za režijsko palico naj bi prijela Kathryn Bigelow, scenarist pa bo Mark Boal, ki sta bila nagrajena že z dvema oskarjema za vojaški film o Iraku (The Hurt Locker). Oba se zelo trudita, da bi najbolj iskano teroristično pokazala še najširšemu občinstvu. Boal se je nedavno tudi pojavil na eni izmed slovesnosti Cie. Ameriški specialci (ST6) so bili zaradi tega počaščeni, vseeno pa tudi nekoliko presenečeni, poroča New York Time. Ob tem tudi piše, da imajo filmarji pooblastila za dostopanje do najzaupnejših podatkov.

Nadzor nad podatki

Republikanci so takoj zahtevali od predsednika odbora za domovinsko varnost, da se razišče, kakšno je sodelovanje zaposlenih s filmskimi ustvarjalci. Pozvali so tudi voditelje Pentagona, naj preverijo, ali kdo kakor koli sodeluje z ustvarjalci filma, saj se bojijo, da bi bile s tem sodelovanjem ogrožene prihodnje tajne operacije.

Film v interesu Obame

Bela hiša je obtožbe zavrnila kot smešne. To je bil rutinski pogovor med uradniki, režiserko in pisateljem, v katerem niso bile razkrite nikakršne tajne informacije, je povedal Jay Carney, govorec predsednika Baracka Obame.

Ameriški mediji špekulirajo, da je film v interesu Bele hiše, saj bi lahko pomagal predsedniku pri naslednji volilni kampanji.

Filmsko premiero o zgodbi o največjem uspehu boja proti terorizmu napovedujejo za 12. oktobra 2012. V njem bodo seveda prikazali uboj največjega terorističnega voditelja Osama bin Ladna, ki je bil izvršen 2. maja 2011. To je le slab mesec pred predsedniškimi volitvami v ZDA, ki naj bi bile 6. novembra.

Deli s prijatelji