ALKOHOL IN DEPRESIJA

Igralec Robin Williams si je vzel življenje

Objavljeno 12. avgust 2014 09.14 | Posodobljeno 12. avgust 2014 09.14 | Piše: STA, A. L.

Soproga oziroma vdova Susan Schneider je sporočila, da je izgubila moža in najboljšega prijatelja, svet pa enega najbolj priljubljenih umetnikov in čudovitega človeka.

Robin Williams.

Šerifovi pomočniki okrožja Marin v Kaliforniji severno od San Francisca so v ponedeljek okrog poldneva odgovorili na nujni klic o nezavestnem moškem, ki ne diha, in v hiši v kraju Tiburon odkril mrtvega 63-letnega slavnega komika Robina Williamsa. Šerifov urad sumi, da je šlo za »zadušitev po samomoru«. Več bo znano v torek na novinarski konferenci.

Soproga oziroma vdova Susan Schneider je sporočila, da je izgubila moža in najboljšega prijatelja, svet pa enega najbolj priljubljenih umetnikov in čudovitega človeka.

Odvisnost od alkohola in depresija

»Družina prosi za spoštovanje zasebnosti v času žalovanja, ljudje pa naj se ga spominjajo po neštetih trenutkih smeha in veselja, ki jih je dal milijonom po svetu,« je sporočila vdova. Dobitnik oskarja za vlogo učitelja v filmu Dobri Will Hunting iz leta 1997, v katerem je zaigral skupaj z Mattom Damonom, se je zadnja leta ponovno spopadal z odvisnostjo od alkohola in depresijo.

O tem se je sicer pošalil na samosvoj način, ko je dejal, da je šel na rehabilitacijo v gorice, da si pusti odprte vse možnosti.

Preberite tudi To je poslednji tvit Robina Williamsaimage.

Bogata kariera

Robin Williams se je rodil leta 1951 v Chicagu in se kot komik poskusil najprej pred svojo mamo z oponašanjem babice. Igranje je nadaljeval v srednji šoli in nato na Julliardu v New Yorku, kjer ga je učitelj John Houseman spodbudil, naj se poda med komike. Med zvezdnike se je začel prebijati z vlogo v seriji Mork & Mindy, kjer je konec 70. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja igral vesoljca, ki pride na zemljo s planeta Ork in spozna privlačno zemljanko Mindy (Pam Dawber), s katero doživi veliko zabavnih dogodivščin.

V bogati igralski karieri je nizal uspehe s filmi, kot so Dobro jutro,Vietnam, Očka v krilu (Mrs. Doubtfire), Društvo mrtvih pesnikov, Popaj, Kljuka, Jumanji, Awakenings, Življenje po življenju, Prebujenje in številnimi drugimi.

Poleg oskarja za stransko moško vlogo v filmu Dobri Will Hunting je Williams prejel še tri nominacije za isto nagrado v kategoriji glavnih moških vlog. V svoji karieri je med drugim dobil tudi štiri zlate globuse, dve glasbeni nagradi grammy in dve televizijski nagradi emmy.

Deli s prijatelji