AKUPUNKTURA

Igle za psičko stanejo 1350 evrov na teden

Objavljeno 08. december 2015 18.14 | Posodobljeno 08. december 2015 18.15 | Piše: T. P.

Čivavo Demi Moore obiskuje strokovnjak za pasjo akupunkturo. Hollywoodska zvezdnica za vsak pasji tretma plača 675 evrov.

Demi Moore

Na svet je spravila tri hčerke, a vendar se Demi Moore počuti, kot da je mama štirim. S pozornostjo kot otroke zasipava tudi svojo psičko Vido Blue, čivavo, za katero ni nič predobro. In za katero ji ni žal široko odpreti mošnjička in globoko seči vanj. Odločena je namreč, da svojo štirinožno prijateljico ohranja pri zdravju in v dobri telesni pripravljenosti. A ne z dolgimi sprehodi, metanjem palice ali norenjem po pasjih poligonih: svojemu veterinarju, ki pride kar na dom, dvakrat na teden izplača po 675 evrov, da v njeno psičko zabada akupunkturne igle.

Duhovnost ji že dolgo ni tuja. Leta je bila privrženka kabale, ki pa jo je pred nekaj leti zamenjala za jogo, natančneje s kundalini jogo, ki obljublja duhovno prebujenje in s pomočjo katere je igralka, ki ima za sabo že tri razpadle zakone, iskala notranje ravnovesje. Poleg tega se že leta po pomoč zateka tudi k jasnovidcem, astrologom in duhovnim svetovalcem. In če že sama zase ne išče pomoči na najbolj konvencionalnih krajih, čemu bi potem njena čivava korakala po drugačni poti. 
»Z njenim psom ni nič narobe. A kot prisega na zdravo prehrano in holistično medicino zase, tako to namenja tudi svojim živalim,« je povedal vir. Ker je pač bolje preprečiti kot zdraviti.

Akupunktura velja za enega najstarejših postopkov zdravljenja, ki jo kot alternativo zahodnjaški medicini sprejema tudi zahod, človek jo uporablja že 5000 let. A kot zabadanje iglic v določene točke v človeškem telesu uravnava pretok vitalne energije in pomaga pri vzpostavljanju notranjega ravnovesja v nas, tako naj bi podobno blagodejno delovala tudi na živali. »Nemirnega psa pomiri. Spodbudi mu apetit. Blaži pa tudi mišične krče,« je povedal Patrick Mahaney, veterinar slavnih, ki je med drugimi zvezdniškimi psički zdravil kosmatinčka televizijske zvezdnice Lise Vanderpump. In če bo miniaturna Vida Blue še dolga leta lahko stopicljala ob Moorovi, potem 1350 evrov na teden res ni preveč, mar ne?

Deli s prijatelji