BOLEZEN

Hudo bolna pevka Jadranka bo izgubila tudi glas

Objavljeno 11. marec 2013 19.19 | Posodobljeno 11. marec 2013 19.21 | Piše: Mo. S.

Jadranka Stojaković se proti bolezni bori z močno voljo do življenja in ustvarjanja.

Bosanska kantavtorica Jadranka Stojaković (62), ki je najbolj znana po svojih uspešnicah Sve smo mogli mi, Što te nema in Bistre vode Bosnom teku, se bori s hudo boleznijo, za katero ni zdravila. Živi v banjaluškem domu za starejše občane, priklenjena na invalidski voziček, njeno motorično živčevje pa počasi ugaša.

Kljub temu je pred dnevi izdala svoj novi album Boje zvuka, na katerem je 45 njenih najbolj priljubljenih pesmi, a ob vsej neusahljivi volji priznava, da peti ne more več tako kot nekoč. »Lahko odpojem eno ali dve pesmi. Glas me počasi izdaja,« je dejala za srbski Kurir.

Kitaro še igra, poje težko

Kot pravi, ji zdravila zgolj upočasnjujejo odpovedovanje mišic, s stopali si ne more več pomagati, zato niti na noge ne more. »V zadnji fazi bom izgubila še govor. Kamor koli sem poslala svoje izvide, vsakič sem dobila enak odgovor: ne morejo mi pomagati.« Roke ji še dobro služijo, saj še igra na kitaro, ki pa ima zgolj dva kilograma in pol, saj česa težjega ne more več obvladovati.

Željna nastopa

Ali bo še kdaj nastopala pred množico ljudi, seveda ne more zagotoviti, meni pa, da bi lahko nastopila v Zagrebu, saj je Beograd zanjo predaleč. Njena želja je tudi, da bi ostala v ekipi za Evrovizijo, vendar so se organizatorji odločili, da zaradi finančnih težav na tekmovanju letos ne bodo sodelovali. Upa, da se bo v ekipo lahko vrnila naslednje leto.

Deli s prijatelji