BIZARNA ODLOČITEV

Hči pokojnega krotilca krokodilov mora dokazati, da je njen oče mrtev

Objavljeno 08. december 2015 13.14 | Posodobljeno 08. december 2015 13.15 | Piše: A. K.

Sodnica je preklicala pogodbo, čeprav se je mati odpovedala honorarju, oče pa je od leta 2006 pokojni.

LOS ANGELES – Bindi Irwin (17), hči pokojnega slavnega lovca na krokodile Steva Irwina, se je znašla sredi bizarnega škandala, ki pretresa javnost. Bindi je namreč sodišče preklicalo pogodbo z oddajo Ples z zvezdami zaradi pomanjkanja dokazov, da je njen slavni oče zares mrtev.

Hči pokojnega Irwina že osem tednov nastopa v šovu in je v tem času zaslužila približno 208.000 evrov, ker pa je mladoletna, se morata oče in mati po zakonu izjasniti, kaj se bo zgodilo z denarjem in kdo ga bo upravljal.

Bizarna odločitev sodnice

Njena mati Terri Irwin se je hčerinemu honorarju odpovedala, toda sodnici Maren Nelson v Los Angelesu to ni bilo dovolj. Preklicala je pogodbo mlade Bindi s televizijsko postajo, na kateri predvajajo plesno oddajo, saj »sodišče nima dovolj dokazov, da se tudi njen oče odpoveduje honorarju«. Ob tem je povedala, da sodišče nima dokazov, da bo zadeva stekla v dobro mladoletne osebe.

Odločitev sodnice je zgrozila javnost, saj so o nesreči 44-letnega avstralskega zoologa in televizijskega zvezdnika leta 2006 pisali vsi svetovni mediji. Irwin je namreč umrl, ko ga je med snemanjem dokumentarca Najsmrtonosnejše živali oceana v srce zabodel morski skat. 

Deli s prijatelji