NOVA POGODBA

HBO k sebi zvabil komika

Objavljeno 05. december 2015 14.16 | Posodobljeno 05. december 2015 14.18 | Piše: E. B.

Jon Stewart, ki je pred časom zapustil The Daily Show, je podpisal novo pogodbo. Predvajali bodo njegove režijske izdelke, on pa bo prispeval satirične komentarje.

Trevor Noah je zasedel vroči stolček.

Po več mesecih ugibanja je končno jasno: Jon Stewart, ki se je avgusta po šestnajstih letih poslovil od znamenite oddaje The Daily Show, v kateri je dogajanje v družbi in politiki preobražal v lažna večerna poročila in novicam v 22 minutah dodal obilico humorja ter satire, je podpisal pogodbo s slovito mrežo HBO!

Kot je zapisano v štiriletni pogodbi, bodo vsak nedvomno komičen prispevek veteranskega voditelja predvajali tudi po spletu, Stewarta torej nikakor ne bo mogoče pogrešati. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za kratke komentarje aktualnega dogajanja predvsem na političnem prizorišču, in glede na to, da se v ZDA nezadržno približujejo predsedniške volitve, mu gradiva nikakor ne bo zmanjkalo. Stewart menda ne bo nastopal v živo, morda ne bo niti viden na zaslonu, ta bo namreč prikazoval samo dogajanje, oplemeniteno z napredno grafiko, komentarje bo zvezdnik menda prebiral v ozadju. Mnogi so se spraševali, le kako je HBO uspelo privabiti tako zaželenega voditelja in komika, ko pa je zavrnil prav vsako ponudbo po novici, da odhaja z mreže Comedy Central: odgovor se je ponudil kaj hitro: Stewart, kot je znano, je nadobudni režiser, HBO pa mu je v zameno poleg bajnega plačila in sodelovanja ponudil še premierno predvajanje vseh njegovih izdelkov!

»Tistih 22 minut na večer me je skorajda pokončalo,« je ob odhodu z The Daily Showa pojasnil zvezdnik. »Ampak nekaj minut tu in tam bom pa še kdaj zmogel.« HBO bo torej podprl njegovo ustvarjalno žilico, v zameno pa jim bo ustregel z nekaj sočnimi komentarji – le kdo bi zavrnil takšno ponudbo! Še pristavimo, Jona je v znameniti satirični oddaji zamenjal Trevor Noah, ki se je sloviti ekipi pridružil pred slabim letom, 28. septembra letos pa je prvič sedel na znameniti stolček.

Deli s prijatelji