LASKAVO PRIZNANJE

Glamourjeva ženska leta je Nicole Kidman

Objavljeno 29. november 2017 22.54 | Posodobljeno 29. november 2017 22.54 | Piše: T. P.

Revija že 27 let podeljuje laskava priznanja izjemnim posameznicam za njihove zasluge pri spreminjanju sveta.

Nicole Kidman.

V krila je ujela veter in zdi se, da je nič ne bo kaj kmalu zaustavilo. Letos je domov namreč že odnesla emmyja, pred dnevi se je z mehiškega mednarodnega filmskega festivala vrnila z nagrado za življenjsko delo, zdaj pa so se vanjo usmerili tudi newyorški žarometi, ko jo je revija Glamour ovenčala z lento ženske leta. »Kolikor sem močna ženska, prav toliko potrebujem tudi pomoč in podporo,« je ob prejetju Glamourjevega najodličnejšega priznanja, nagrade ikona, dejala Nicole Kidman, prepričana, da si moramo ljudje podati roke in s skupnimi močmi graditi mostove, da premostimo, kar nas razmejuje. »Le to namreč prinese spremembe. In spremembe so to, kar potrebujemo.«

Prišla tudi Serena

Spreminjajo pravila igre. Prestopajo meje. Postavljajo nove smernice. To so izjemne posameznice, ki jim revija Glamour že 27 let za njihove zasluge pri spreminjanju sveta za boljši jutri podeljuje laskava priznanja. In letošnji nabor je impresiven, saj so se ob Nicole postavile tudi druge nagrajenke – režiserka Patty Jenkins, pevka in vsestranska umetnica Solange Knowles, manekenka Gigi Hadid, 18-letna aktivistka in Unicefova ambasadorka dobre volje Muzoon Almellehan, astronavtka Peggy Whitson in gasilka Sarinya Srisakul.

Čeprav je bila glavnina pozornosti namenjena nagrajenkam, je svoj delež požela tudi novopečena mamica Serena Williams, ki je za ta predvsem za ženske pomembni dogodek svojo malčico pustila doma. »Za le redko koga bi bila pripravljena zapustiti svojo hčerko, tudi če samo za en večer, a zate sem pripravljena storiti tudi to,« je Serena, ki se je prvič po porodu sprehodila po rdeči preprogi, dejala Gigi in ji izročila supernovo, eno od Glamourjevih nagrad.

Deli s prijatelji