ZADNJI DOM

George Michael bo 
počival skupaj z mamo

Objavljeno 16. marec 2017 16.22 | Posodobljeno 16. marec 2017 16.24 | Piše: T. P.

Dva meseca in pol po smrti bodo zvezdnika položili k večnemu počitku v krogu najbližjih. Za širši krog prijateljev in oboževalcev žalna slovesnost, najverjetneje na materinski dan.

Dva meseca in pol po smrti bo George Michael končno našel mir.

Minila sta že dva meseca in pol, odkar je na božični dan lani veliko prezgodaj odšel George Michael. A vendar legendarni glasbenik in njegova družina še nista našla miru, saj Georgea še vedno niso položili k večnemu počitku. V prvi vrsti zato, ker je bilo truplo v rokah sodnomedicinskih izvedencev, ki so se morali dokopati do resnice, povezane z okoliščinami njegove smrti pri le 53 letih. »Umrl je naravne smrti zaradi oslabitve srčne mišice in zamaščenih jeter,« so minuli teden vendarle sporočili. »Dejstvo, da je umrl naravne smrti, nam je v ogromno olajšanje,« je zdaj povedal pokojnikov bratranec Andros in dodal, da je glasbenikovemu očetu sicer še vedno grozno mučno pri srcu, a da je vendarle našel vsaj malce miru, sploh ker bodo sina zdaj končno lahko položili k večnemu počitku. »Želimo si končati to, da lahko nadaljujemo življenje. Potrebujemo pogreb in žalno slovesnost, minilo je že preveč časa,« se je oglasil še pevčev nekdanji ljubimec, menda ljubezen njegovega življenja Kenny Goss, ki bo gotovo v ozkem krogu tistih, ki bodo z Georgeem ob njegovem poslednjem slovesu. To se bo menda dogodilo v teh dneh, četudi nekatere govorice pravijo, da so se njegovi najbližji od njega že poslovili.

Na svet je privekal kot Georgios Kyriacos Panayiotou, zaradi česar naj bi si njegov oče Kyriacos grško-ciprskega rodu na tihem želel, da bi se od najmlajšega sina poslovil v tradiciji Grške ortodoksne cerkve. A je svoje želje potlačil in upošteval sinove, ki naj bi si želel v večnosti ležati ob mami Lesley, ki so jo pokopali pred 20 leti na londonskem pokopališču Highgate. »Mama mu je pomenila vse, zato bosta zdaj spet skupaj,« je povedal vir, Lesleyjina do nedavnega precej zaraščena parcela pa je že očiščena in jo krasijo sijoče rumene narcise. Kraj, kamor bodo položili Georgea, je že označen z belim nagrobnim kamnom in križem. Vse v pričakovanju zvezdnikovega pogreba, katerega organizacijo je v svoje roke prevzela njegova sestra Melanie.

Varnostniki 
na pokopališču

»Če kličete zaradi pogreba Georgea Michaela, o tem nimamo nikakršnih informacij,« je sporočilo telefonske tajnice na pokopališču Highgate, ki pokojnikovim najbližjim nakazuje, da se znajo uresničiti njihovi strahovi. »Pred pokopališčem se zbirajo njegovi oboževalci. Toda čeprav so mu pomenili ogromno, in tega se dobro zaveda tudi njegova družina, si ne želijo, da se pogreb spremeni v medijski cirkus.« Tudi zaradi tega datum pogreba ostaja strogo varovana skrivnost, poostrena pa je tudi varnost na pokopališču. Še več, grob bi bil pod 24-urim nadzorom in bo tako še nekaj časa po pogrebu – v skrbi, da si njegovi najbolj zagrizeni oboževalci ne bi odnesli spominka ali dveh.

Na poslednjo pot ga bodo spremili le njegovi najbližji, med njimi Goss in najverjetneje njegova tesna prijateljica in stanovska kolegica Geri Halliwell Horner – ta naj bi spregovorila tudi nekaj besed – ter Kate Moss. Kljub temu pa bodo tudi pevčevi oboževalci dobili priložnost, da se od vzornika primerno poslovijo, pogrebu bo namreč v nekaj dneh sledila še žalna slovesnost. Najverjetneje okoli materinskega dne, 25. marca, ki je v glasbenikovem koledarju zavzemal posebno mesto: »George je iz materinskega dne vselej naredil cel pomp. Mamo je imel neizmerno rad in se je še po njeni smrti z njo pogosto pogovarjal. Na materinski dan jo je vedno obiskal na grobu in se z njo tam pomenkoval.« Ene od slovesnosti naj bi se udeležil tudi sir Elton John in se od kolega poslovil s pesmijo. 

Deli s prijatelji