PROPADLI ZAKON

Fatalka je bila poročena z gejem

Objavljeno 06. april 2017 17.25 | Posodobljeno 06. april 2017 17.27 | Piše: T. P.

Pevka Carly Simon je razkrila moža, ko je klicaril na vročo linijo.

Carly in John sta skoraj do zadnjega upala, da lahko rešita zakon. Foto: twitter

Omrežila je marsikaterega moškega zabavne industrije. Od Warrena Beattyja, Jacka Nicholsona in Micka Jaggerja do Cata Stevensa in Johna Travolte, dvakrat je zaroko še pred usodnim korakom tudi razdrla. Nato pa je njen prvi zakon s petkratnim dobitnikom grammyja Jamesom Taylorjem po štirih letih, ko sta nenehno preskakovala med ljubeznijo in sovraštvom ter skakala čez plot, končal na pogorišču. Z možem številka dve, pesnikom Johnom Hartom, pa sta vztrajala kar dve desetletji, do leta 2007. Četudi je bilo tudi njuno skupno življenje daleč od zakonske idile, saj je Johna preplavljalo poželenje do lastnega spola, ki ga ni znal krotiti. Kot si ga dolgo tudi ni znal priznati. A se je zdaj odločil pretrgati tišino in vse popisati v avtobiografski knjigi Lucky Jim.

Vstopnica v razkošje

Leto 1987. Peron železniške postaje v New Yorku. Tu sta se Carly in John prvič uzrla, se seznanila prek skupnega prijatelja. Carly je ostala odprtih ust. Pretresla jo je njegova neverjetna podobnost z nekdanjim možem, začutila je podobno seksualno napetost, a sta prvi zmenek na njenem domu vseeno končala le s spodobnim poljubom. Ki pa je zapečatil njuno usodo. 
»Bilo je očitno, da sem ji spodnesel tla pod nogami,« je pomislil John, ko je odkorakal iz njenega stanovanja ter si v mislih že slikal svojo prihodnost. Prihodnost z zvezdnico, s katero bi »ubežal grozni obsedenosti srednjega razreda s spodobnim zaslužkom. Utrujen sem bil od tega,« piše Hart, ki pa se je videval – seveda brez pevkine vednosti – še s tremi ženskami in klical na vroče linije za geje ter zahajal v bližnji kino za istospolno usmerjene. A najsi ga je še tako vleklo k lastnemu spolu, nič ni prekosilo zmenkov s Simonovo. Vodila ga je na razkošne zabave, kjer se je znašel v krogu njenih zvezdniških prijateljev, kot so Harrison Ford, Paul Simon, Sigourney Weaver, Dustin Hoffman, Candice Bergen, Steve Martin, Richard Avedon, ki so počasi postajali tudi njegova družba. In ni še minilo pol leta od njunega prvega zmenka, že sta zakorakal pred oltar, Hart pa se je v novem življenju zvezdniškega glamurja in bogastva počutil kot riba v vodi. A so njegovi notranji vzgibi vendar kukali na plan, ni jih mogel zatajiti.

Izdajalski telefon

Izdali so ga izpiski telefonskih klicev na homoseksualno sadomazo vročo linijo. Odkritje, ki je seveda zanetilo ogenj v hiši, a sta se z ženo vendar dogovorila, da pustita to za sabo in o tem nikoli več ne rečeta niti besedice, četudi je Carly vsake toliko vseeno zajelo ljubosumje. Čeprav do ženskega spola. 
»Prepričana je bila, da so vse ženske iz mojega krožka kreativnega pisanja zaljubljene vame. Zato me je zasledovala, preoblečena v prodajalko ljubezni z rdečo lasuljo, čevlji z visokimi petami, tančico prek obraza.« Stiskalo jo je ljubosumje, podobno se je tudi John vseskozi čutil kot na tekmovanju z ljubimci iz njene preteklosti, prepričan, da se nikoli ne bo mogel postaviti ob bok njenemu bivšemu možu Jamesu in nekdanjemu ljubimcu Micku Jaggerju. S tem se je nepazljivo zaklepetala po koncertu in Johnu je zavrela kri. Doma sta se tako sprla, da je pevkin 13-letni sin Ben že držal telefon, da na pomoč pokliče policijo.

Iz prvih let njunega zakona, prerešetanega z ljubosumjem in nezvestobo, se je razvil čudaški odnos. Carly je šla celo tako daleč, da je, prepričana, da je John spolno nepotešen, možu želela urediti zmenek v bordelu. »To moraš storiti za naju, za najino prihodnost. Jaz plačam,« mu je dejala, a tako pritiskala nanj z vprašanji, kakšnega dekleta si želi, da se je Hart le obrnil in odkorakal. Brez besedice. A sta vsemu navkljub verjela, da še ni prepozno, da rešita zakon. Dokler Johnu leta 2002 po dveh desetletjih treznosti ni spodneslo tal pod nogami in se je vnovič vdal alkoholu in kreku. Ne le enkrat, večkrat v naslednjih nekaj letih je zavil na pot nekdanje odvisnosti, kar je bilo odločilno, da je Carly leta 2006, po 19 letih zakona, vložila ločitveni zahtevek. Izkazalo se je za najboljše, saj je John že leto pozneje našel resnično srečo v objemu moškega, podobno pa se tudi Carly že skoraj desetletje greje v ljubezni kirurga Richarda Koehlerja

 

Deli s prijatelji