NA PRODAJ

Elvisov avto na dražbi

Objavljeno 23. julij 2014 12.37 | Posodobljeno 23. julij 2014 12.37 | Piše: E. B.

Prihodnji mesec bo na prodaj Elvisov znameniti srebrni rolls-royce.

Kralj rock ‘n‘ rolla Elvis Presely je umrl pri 42.

Vse, povezano s kraljem rokenrola, gre za med, o tem ni dvoma: tako bo tudi njegov ljubi rolls-royce, model phantom V, ki ga je navdušeno kupil leta 1963, na dražbi nedvomno prinesel premoženje.

Predvidoma 300.000 ameriških dolarjev, si manejo roke pri avkcijski hiši Bonhams, kjer bodo razkošno limuzino, pred pol stoletja izjemno moderno in opremljeno z nekoč težko dosegljivimi dodatki, kot so telefon, klimatska naprava in električna stekla, gorečim in premožnim zbirateljem ponudili prihodnji mesec v Kaliforniji. Elvis Presley je rolls-roycea takoj po nakupu poslal čez lužo, na Otok, kjer so ga okitili še z drago opremo, kot je bil, denimo, Blaupunktov radio, elegantno vozilo pa je zvezdnika, ki je bil takrat na vrhuncu slave, potem pričakalo na domačem dvorišču v Bel Airu. Avtomobil je bil ob nakupu temno modre barve, a ga je Elvis potem prebarval v srebrno, da se v njem ne bi mogle ogledovati mamine kokoši! Te so se namreč v bleščavem vozilu rade ogledovale in tako kljuvale po dragoceni karoseriji, po prenovi pa privlačnega odseva ni bilo več.

Kralj rokenrola je rolls-roycea, ki je dosegel največjo hitrost 160 kilometrov na uro, po petih letih podaril v dobrodelne namene, hvaležni prejemniki pa so ga prodali za 35.000 dolarjev. Limuzina je za kakšnih dvajset let tako izginila iz javnosti, dokler je ni izsledil zdajšnji lastnik, in sicer na dražbi dragocenih spominkov v Londonu. Vozilo, ki je dobilo dom v zasebnem muzeju, so odtlej negovali le restavratorji, pooblaščeni za elitno znamko, model phantom V pa še vedno velja za enega najbolj cenjenih in iskanih, seveda ni treba poudarjati, da je Elvisova različica še dragocenejša. Preprosto še en biser za vsakega gorečega oboževalca. 

Deli s prijatelji