KONČANO

David Duchovny in Tea Leoni uradno ločena

Objavljeno 12. avgust 2014 21.44 | Posodobljeno 12. avgust 2014 21.44 | Piše: K. C.

Hollywoodska zvezdnika sta se poročila leta 1997, prvič sta se razšla leta 2008. Ženi bo zdaj plačeval 40.000 dolarjev na mesec, za otroka pa preživnino in šolanje.

Zvezdnik serij Dosjeji X in Kaliforniciranje David Duchovny se je uradno ločil od žene Tee Leoni. Razšla sta se sicer leta 2011, ločitveni postopek pa se je uradno končal že junija, vendar nekdanja zakonca tega nista obešala na veliki zvon. Brez velikega pompa sta se dogovorila o vseh podrobnostih, tudi glede skrbništva nad njunima otrokoma.

V zakonu sta se jima rodila 12-letni sin Kyd in tri leta starejša hčerka Madelaine. Najstnika bosta večinoma živela pri materi, njun zvezdniški očka pa ima nad njima delno skrbništvo. Oba živita v istem delu Manhattna, zato skupna skrb zanju ne bo težavna. Duchovny pa bo moral kar široko odpreti denarnico. Nekdanji ženi bo moral vsak mesec plačevati 40.000 dolarjev za življenjske stroške, poleg tega pa še 8333 dolarjev preživnine za otroka. Obljubil je še, da bo finančno poskrbel za njuno zasebno šolanje, študij in poletni tabor, poroča spletni portal TMZ, kjer so razjasnili tudi, da ločitvenih dokumentov ni vložila Tea, temveč David, ki je kot razlog navedel nepremostljive razlike.

Tea Leoni, tudi igralka, in 54-letni David Duchovny sta se poročila leta 1997, samo tri mesece po prvem srečanju. Njune zakonske težave pa so se začele po 11 letih skupne sreče. David se je zdravil zaradi odvisnosti od spolnosti in pornografije. Nekaj časa sta živela ločeno, nato sta se pobotala. Vendar težav nista popolnoma rešila, saj so se znova pojavile leta 2011, ko sta se dokončno razšla. To je bil zanj prvi zakon, on pa je bila v devetdesetih letih štiri leta poročena s producentom Neilom Josephom Tardiem.

Kmalu po koncu njunega razmerja so se pojavile govorice, da se je David zatekel k soigralki iz nekdaj izjemno priljubljene serije Dosjeji X Gillian Anderson, ki je prej priznala, da je bila v zvezah z ženskami. Takrat se je pravkar razšla z dolgoletnim partnerjem Markom Griffithsom. David, ki je zaslovel prav z vlogo agenta Foxa Mulderja, je zanikal, da bi z Gillian postala nov zvezdniški par. V devetdesetih letih, ko sta kot Dana Scully in Fox Mulder reševala nepojasnjene primere, sta veljala za sekssimbola, serija pa je bila ob koncu predvajanja najdlje trajajoča znanstvenofantastična serija ameriške televizije. Oba sta za vlogi prejela zlati globus.

Deli s prijatelji