ZASEBNOST

Clooney narekuje zakone Italijanom

Objavljeno 01. julij 2014 18.14 | Posodobljeno 01. julij 2014 18.15 | Piše: K. C.

Zaradi njegove zasebnosti so v Italiji sprejeli posebne zakone.

George Clooney.

George Clooney, ki se namerava predvidoma septembra sprehoditi do oltarja, počitnikuje v Italiji. Prav naša zahodna soseda pa bo po vsej verjetnosti kraj njegovega poročnega obreda. Zato si je postavni igralec že priskrbel zasebnost. Tamkajšnjega župana je prepričal, da je sprejel posebne zakone, ki bodo zvezdniku zagotovili nemoteno uživanje z nevesto in svati.

Tako se nihče ne bo smel približati bregu jezera Como, kjer ima igralec počitniško vilo Oleandro, bližje kot sto metrov, sicer ga bo doletela denarna kazen. Približati se ne sme ne s čolnom, ne s podobnim plovilom, ne s plavanjem. V bližino ne smejo radovedneži priti niti peš niti ne smejo postopati na ulici, ki pelje do njegovega posestva. Prepovedano pa je tudi fotografiranje. Ti posebno zanj napisani zakoni veljajo že zdaj, ko si je George Clooney privoščil počitnice v Italiji s svojo britansko zaročenko Amal Alamuddin, pridružila pa se jima je tudi njegova bodoča tašča, 66-letna Baria Alamuddin, sicer znana novinarka in urednica časnika Al Hayat.

Krajevne oblasti skrbijo, da se zakoni izvajajo 24 ur na dan do konca septembra, ko se bosta 53-letni George in 36-letna odvetnica poročila. Da je strogo varovanje zvezdnika na bregu jezera Como nujno potrebno, dokazuje pripetljaj, ki se je zgodil, ko se je vili približal nepovabljen gost. Prišel je k oknu in zavpil zvezdnikovo ime, s čimer je zmotil njegov mir. S tem pa ni odvrnil nekdanjega alfa samca, da ne bi v lepi okolici načrtoval svojega poročnega dne. Z novimi zakoni se je otresel takšnih nagajivcev in tudi paparacev, ki bi želeli vdreti na njegovo poročno slavje.

»S tem dejanjem želimo spremeniti vedenje ljudi in ustvariti mirnejše okolje. Moramo zagotoviti zasebnost in varnost Georgea Clooneyja in njegovih gostov,« je povedal tamkajšnji župan Roberto Pozzi za časopis Corriere della Sera. »Prepoved postopanja za hišo je nujna zato, ker je ulica ozka in je zato dovolj le nekaj ljudi, pa je že lahko nevarno.«

Kljub temu sta bila George in Amal opažena med pohajkovanjem s taščo v okolici jezera. Skupaj so šli v restavracijo na večerjo in očividci pravijo, da so bili vsi nasmejani, bodoča zakonca pa sta bila videti zelo zaljubljena.

Italijani si tako prizadevajo, da bi se ameriški igralec pri njih počutil kar najbolje. Sicer je George kupil vilo že pred desetimi leti, vendar je tokrat zanimanje zanj večje, saj ga spremlja lepotica, s katero se je aprila letos zaročil. V desetih letih so se cene nepremičnin v okolici jezera povišale za kar 178 odstotkov, veliko število turistov pa je tudi posledica bližine zvezdnikovega posestva. Mnogi so namreč za jezero Como prvič slišali prav v povezavi z njim.

 

Deli s prijatelji