POSKOČEN

Clinton skakal čez plot zaradi matere?!

Objavljeno 25. julij 2014 21.53 | Posodobljeno 25. julij 2014 22.07 | Piše: E. B.
Ključne besede: Bill Clinton

Pred morebitno kandidaturo Clintonove poplava škandaloznih podatkov.

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton.

WASHINGTON –  Bill Clinton ima težave s pogledi na spolnost – ker ga je v otroštvu zlorabljala lastna mati! Tako naj bi moževe skoke čez plot s pripravnico med intervjujem konec devetdesetih opravičevala Hillary Clinton, 68-letna novinarka in pisateljica pa je izjave takratne prve dame zdaj objavila v knjigi.

S Pulitzerjevo nagrado nagrajena Lucinda Franks je leta 1999 po škandalu, ki je dodobra pretresel temelje Bele hiše, za revijo Talk opravila pogovor z ženo predsednika, ki bi bil zaradi afere z Monico Lewinsky skorajda ob ugleden položaj. Toda Hillary naj bi ji takrat zatrdila, da je vsega kriva njena tašča! Virginia Kelley, pokojna od leta 1994, naj bi lastnemu sinu tako prizadejala nepredstavljivo bolečino. »Tako mlad je bil, ko je doživel zlorabo. Ko ti kaj takšnega naredi lastna mati, si zaznamovan za vedno,« naj bi Clintonova povedala sogovornici, ki je besede nekdanje prve dame in morebitne kandidatke za predsednico ZDA v tekmi leta 2016 zdaj povzela v svojih spominih.

Hillary, ki pisanja Franksove še ni komentirala, je vzroke za možev skok čez plot iskala v občutljivosti, ki se je ni mogel otresti po materini smrti, s to se pač zelo dolgo ni zmogel sprijazniti, zato je iskal tolažbo v zunajzakonskih razmerjih, je bila prepričana: izjave Franksova ni uporabila v takratnem intervjuju, saj je bil škandal v zvezi z Lewinskyjevo izjemno silovit, navedbe o zlorabi bi le okrepile namigovanja o neposrednem napadu na predsednika, a je dragoceno gradivo shranila za primernejši čas.

Zdajšnji, kot kaže, seveda pa ni edina, ki je pred naslednjim korakom v pestri karieri nekdanje senatorke in zunanje ministrice objavila škandalozne podatke. Neki drugi avtor tako namiguje, da so Clintonovim seksi telefonskim pogovorom z Monico prisluškovali kar Izraelci, ki naj bi predsednika potem izsiljevali, drugi pa pisarijo o napetem odnosu med zakoncema Clinton in Obama: Barack in Michelle naj bi vse bolj nasprotovala Hillaryjini kandidaturi, in kot menda pravi zdajšnji voditelj ZDA, bi bila njegova žena mnogo primernejša predsednica. 

Deli s prijatelji