RAK

Celine Dion odpovedala koncerte zaradi družine

Objavljeno 16. avgust 2014 19.20 | Posodobljeno 16. avgust 2014 19.21 | Piše: K. C.

Moževa bolezen in otroci so pomembnejši od petja, se je odločila Kanadčanka

Celine Dion in mož Rene

Kanadska pevka Celine Dion se je odločila, da bo za nekaj časa prenehala nastopati in snemati. Odpovedala je turnejo po Aziji, kjer je nameravala nastopati jeseni, in v rezidenci Las Vegasa, da bi se posvetila svojemu hudo bolnemu možu in svojemu okrevanju po bolezni grla. Koliko časa bo njena kariera morala počakati, še ni vedela povedati.

»Celine Dion se je odločila, da prestavi vse svoje nastope in poslovne dejavnosti za nedoločen čas, da bi se stoodstotno posvetila možu Reneju, svoji družini in zdravstvenim težavam,« je povedal njen tiskovni predstavnik v sporočilu za javnost.

Mož in menedžer 46-letne pevke, Rene Angelil, ki je od zvezdnice starejši za kar 26 let, je decembra 2013 prestal operacijo, pri kateri so mu odstranili rakasto tkivo na grlu. »Vsak atom moči in energije hočem posvetiti okrevanju svojega moža, zato je zame pomembno, da namenim svoj čas njemu in najinim otrokom,« je pevka, najbolj znana po uspešnici My Heart Will Go On, svojo odločitev pojasnila medijem. »Hočem se tudi opravičiti vsem svojim oboževalcem vsepovsod za nevšečnosti, ki sem jim jih povzročila, in se jim zahvaljujem za njihovo ljubezen in podporo.« Renejevo okrevanje je zakoncema povzročilo veliko stresa, poleg tega pa morata skrbeti še za svoje tri otroke: 13-letnega Renéja Charlesa ter dvojčka Eddyja, imenovanega po besedilopiscu in Celininemu producentu Eddyju Manrayu, in Nelsona, ki je ime dobil po Nelsonu Mandeli. Rodila sta se predčasno s carskim rezom. Obakrat je zanosila s pomočjo umetne oploditve, saj se je nekdanja zmagovalka Evrovizije več let trudila zanositi in prestala celo nekaj manjših operacij.

Potem ko se je Rene Angelil že drugič spopadel z rakom in prestal operacijo, je zvezdnica izjavila, da kariere ne bo prekinila. »Ne želim, da je Rene pod stresom zaradi dela. Hočem, da se popolnoma posveti okrevanju. Sama sicer nadaljujem koncerte v Los Angelesu in vse je pod nadzorom.« Zdravniki so Celininemu možu diagnozo raka prvič postavili leta 1998.

Lani je podaljšala pogodbo z rezidenco v Las Vegasu, kjer naj bi nastopala do leta 2019, vendar je morala konec julija prenehati nastopati zaradi vnetja grlne mišice, od česar si še ni popolnoma opomogla.

Deli s prijatelji