MNENJE

»Če pride Donald Trump v Belo hišo, bo konec sveta«

Objavljeno 15. november 2015 20.24 | Posodobljeno 15. november 2015 20.24 | Piše: E. B.
Ključne besede: Jennifer Lawrence

Igralka Jennifer Lawrence se je v nedavnem intervjuju hladno odrezala.

Ko je imela še dolge lase.

Je zaprisežena republikanka, a če bo Donald Trump kandidat njene stranke na predsedniških volitvah v ZDA, se bo volišč prihodnje leto ognila v velikem loku. 

Igralka Jennifer Lawrence je v nedavnem intervjuju hladno odrezala, češ da bo »konec sveta«, če se bo v Belo hišo vselil nepremičninski tajkun, že njegovo ime kar kliče po katastrofi, je prepričana oskarjevka, ki ima kljub konservativni vzgoji številne liberalne poglede na sodobni svet: zadovoljna je, da imajo istospolni zdaj pravico do zakonske zveze, in je besna že ob omembi Kim Davis, matičarke, ki je šla raje sedet, kakor da bi izdajala poročna dovoljenja homoseksualcem. »Že ob omembi njenega imena se sramujem, da sem odraščala v Kentuckyju,« je pojasnila Lawrenceova, ki ocenjuje, da mora zdajšnja Amerika še veliko postoriti na področju plačne enakopravnosti med spoloma – kjer je njena republikanska stranka povsem pogorela, je prepričana. Tudi sama je bila namreč že velikokrat žrtev krivične razdelitve honorarjev, njeni moški soigralci v projektih običajno dobijo veliko večji delež dobička.

A kot je že večkrat poudarila, je za neenakopravnost kriva tudi sama, saj se ji nikoli ni zdelo smiselno potegovati se za denar: »Medtem ko so drugi sklepali bajne pogodbe, sem jaz raje molčala, da ne bi kdo mislil, da sem tečna razvajenka. Zdaj pa imam dovolj. Briga me, kaj si mislijo o meni.« 

Deli s prijatelji