MATERINSTVO

Bujna starleta hoče 
še enega, a to lahko ogrozi njeno življenje

Objavljeno 01. april 2017 20.05 | Posodobljeno 01. april 2017 20.06 | Piše: T. P.

Kljub dvema težkima porodoma Kardashianova hrepeni po tretjem otroku.

Ko ponorijo hormoni, jih zdravemu razumu le redko uspe preglasiti. In ti očitno zdaj v Kim Kardashian plešejo nori ples ter zahtevajo še enega otročička. Čeprav so ji zdravniki to resno odsvetovali, češ da je tveganje preveliko. »Ne počni česa, kar lahko ogrozi tvoje življenje. Poslušaj zdravnike,« jo rotita sestra Khloe in mama Kris, a Kim je za njune nasvete gluha.

Že dvakrat je čutila, kako ji pod srcem raste življenje. In dvakrat začutila vznemirjenje in srečo trenutka, ko prvič pestuješ zdravega novorojenčka. Prvič pred tremi leti, ko se je en mesec prezgodaj rodila North, nato pa je njena ljubezen s Kanyejem Westom še v drugo obrodila sad pred slabim letom in pol, ko je mlado družinico osrečil prihod sinka Sainta. 
A četudi ženske običajno opisujejo nosečnost kot blaženo obdobje pričakovanja in radosti, bi Kardashianova svoji izkušnji opisala v povsem drugačnih, nič kaj vzhičenih tonih. Prej kot čas strahu, slabosti in bolečin, tako da je bila po rojstvu Sainta povsem odločena, da sta z možem končala širjenje družine. 
»Nedvoumno je dejala, da si ne želi zanositi še v tretje. Tveganja so previsoka, ima dva čudovita otroka, ki jo v celoti osrečujeta. Z njeno odločitvijo se strinja tudi Kanye,« je pred časom dejal vir, a previdno dodal, da se stvari in odločitve vendar lahko spremenijo. Čeprav tega ni nihče pričakoval, saj so bili zapleti, ki jih je starleta doživljala v obeh nosečnostih, vsem še preveč živo v spominu. 
Ko je pod srcem nosila North, je trpela zaradi preeklampsije, po porodu pa je del posteljice ostal v njej, da so jo morali zdravniki postrgati. »Potrebovala je tri operacije, da so ji maternico spravili v red. Notranjost je bila tako poškodovana, da so ji celo dejali, da zanjo vnovična zanositev ni mogoča, vsaj po naravni poti ne.« Zdravniškim napovedim navkljub je Kim svoji deklici želela podariti bratca ali sestrico, a je imel par s tem nemalo težav. Obiskala sta četo strokovnjakov za neplodnost, poskušala zanositi z umetno oploditvijo, dokler se jima trud med rjuhami, menda izdaten, ni poplačal. Spočela sta Sainta, a naslednjih devet mesecev je bilo vse prej kot romantičnih. »Kakšna jutranja slabost?! Slabo mi je zjutraj, čez dan, zvečer. Ves čas mi je slabo in ves čas sem povsem izčrpana. Najhujša izkušnja mojega življenja,« je dejala. Ob tem pa jo je hromil še strah, da se ne bi ponovile težave prvega poroda. In so se.

Obrnila je ploščo

Preeklampsija, neuspešne umetne oploditve, strah pred kirurško odstranitvijo maternice. Nič čudnega, da se je po drugem porodu odločila, da sta dva ljubka otročička dovolj. Odločitev pa je še utrdil pogled na njene intimne predele. 
»Ne želim še tretjič skozi to. Že zdaj vem, da tam spodaj nikoli več ne bom kot prej. Ko nekaj tako velikega kot otrok pride iz tebe, so spremembe nepovratne. Vse je že zdaj čudno zveriženo,« se je še poleti zaupala sestri. A zdaj je obrnila ploščo.

»Hočem še enega,« zdaj ponavlja Kardashianova. Čeprav jo skoraj vsi svarijo, mama Kris celo pravi, da lahko izkrvavi, zvezdnica vendar želi, da North in Saint okusita to, kar je kot deklica okusila sama. 
»Želim, da imata družbo,« razlaga črnolaska, ki je otroške vragolije sprva uganjala s starejšo sestro Kourtney in mlajšima Khloe in Robom, po materini vnovični poroki pa je ob priženjenih bratih Burtu, Brandonu in Brodyju ter sestri Casey dobila še polsestri Kylie in Kendall Jenner. V ozadju te odločitve je menda še en razlog. V minulih mesecih je med njo in Kanyejem malce škripalo ali pa se vsaj ni več iskrilo tako kot nekoč, zdaj pa naj bi jima uspelo spet prižgati ogenj strasti. »Vedno ko so stvari med njima strastne in super, začne Kim razmišljati in razglabljati o dojenčku.« Hormoni pri njej pač naredijo svoje.

Deli s prijatelji