VSAK ZASE

Britanski princ s prijatelji lovil svinje

Objavljeno 15. december 2017 16.08 | Posodobljeno 15. december 2017 16.09 | Piše: U. S.

Meghan Markle v ZDA, Harry v Nemčiji. Vsa kraljeva družina zelo uživa v lovu.

Kraljica ob vsakem božiču nagovori ljudstvo, v letošnjem govoru naj bi čestitala Harryju in Meghan ob zaroki. FOTO: Guliver/Getty Images

Prejšnji konec tedna sta bila princ Harry in njegova zaročenka ločena: Meghan Markle je odpotovala v ZDA, kjer se je srečala s prijatelji in družino, Harry, ki je peti v vrsti za britanski prestol, pa je s prijatelji odpotoval v Nemčijo. Obisk ni bil uraden, šli so na lovski izlet, med katerim so menda ustrelili kar 15 divjih svinj. Le kaj je na to porekla njegova zaročenka, velika ljubiteljica živali?

Harry je tako kot vsa njegova družina navdušen lovec, nekoč je menda v Argentini uplenil celo tono težkega vodnega bivola. V petek se je desetčlanska skupina, v kateri je bil tudi princ, odpravila v Nemčijo z zasebnim letalom. Pristali so v Berlinu, od koder so se odpeljali v Gorlsdorf na severovzhodu države, kjer so skupaj s 60 drugimi navdušenimi lovci streljali in kri pretakali dva dneva, poročajo otoški mediji. Lovsko srečanje je na svoji posesti organiziral prinčev prijatelj, nemški aristokrat Franz-Albrecht zu Oettingen-Spielberg, ki mu pravijo uničevalec svinj in ga opisujejo kot izjemnega lovca. Harry se je lani udeležil Franzove poroke z igralko Cleopatro von Adelsheim von Ernest.

Da je bil med lovci tudi britanski princ, je potrdil neki vir lokalnemu časniku Maerkisches Oder Zeitung; in še, da je skupina ustrelila 15 divjih svinj, ki so lahko zelo agresivne in težke do 200 kilogramov, ali je katero uplenil tudi Harry, ni znano. Časnik je poročal, da so na posesti v Gorlsdorfu pogoste t. i. lovske zabave, ki se jih udeležujejo tudi evropski aristokrati in slavni. Harry je menda streljal s puško, ki mu jo je posodil njegov brat princ William, temu jo je za 18. rojstni dan podaril slavni nemški puškar Gernot Walther. Neki vir je povedal, da je Harry v Nemčiji užival v vsem, v zvoku rogov in strelov, princ je menda celo povedal, da bo še prišel. V soboto popoldne se je vkrcal na letalo in odletel domov.

Kaj o njegovi ekspediciji meni 36-letna Marklova, ni znano, dejstvo pa je, da se bo kot njegova žena in članica kraljeve družine tega pač morala navaditi, tako kot se je morala Kate, tudi njeni starši, Michael in Carole Middleton, so lovili jelenjad na kraljičinem posestvu v Balmoralu. Koliko časa bo v ZDA, ni znano, a se bo zagotovo v skorajšnjo novo domovino vrnila do božiča, ki naj bi ga preživela s kraljevimi. Predbožični večer naj bi preživela s kraljico v Sandrighamu, od 24. do 26. decembra naj bi zaročenca gostila William in noseča Kate v Norfolku, skupaj bodo zajtrkovali in se potem odpravili k maši ter potem skupaj sedli h kosilu. Na štefanovo naj bi Meghan ostala doma in delala družbo Kate, preostali pa naj bi se pridružili princu Filipu pri tradicionalnem lovu na fazane. No, če se bo Meghan prav zares pridružila kraljevim ob božičnem praznovanju in sprehodu k maši, se bo kaj takega zgodilo prvikrat: Kate recimo niso povabili, čeprav je bila Williamova zaročenka. 

Deli s prijatelji