NJEGOVA TERAPIJA

Brad Pitt preboleva 
ločitev s kiparjenjem

Objavljeno 29. marec 2017 19.02 | Posodobljeno 29. marec 2017 19.03 | Piše: T. P.

Zvezdnik se je odločil, da srčnih ran ne bo celil z omamljanjem.

Brad Pitt.

Ko se ti življenje z ločitvijo nenadoma sesuje kot hišica iz kart, začnejo nekateri žalost utapljati v alkoholu, drugi samotno poležavajo na kavču in se bašejo z nezdravo hrano, tretji pa poiščejo ventil za čustveni vihar v športni dejavnosti ali prečiščevalni jogi in meditaciji. Brad Pitt, ki ga je Angelina Jolie lani jeseni po 12 skupnih letih – menda brez vsakršnega opozorila – udarila z ločitvenim zahtevkom, je našel zdravilo za celjenje čustvenih ran v umetnosti. A ne filmski, ki mu je prinesla slavo, ampak je visoko zavihal rokave, prste zagrebel v glino in začel kipariti. Seveda ob zvoku ljubezenskih žalostink.

Kleše in oblikuje

Ljubezen do umetnosti na splošno ni nekaj, kar je odkril šele nedavno, po razpadu zakona. Kot goreč ljubitelj ustvarjalnosti in lepote je že pred nekaj leti na tržišče poslal linijo prestižnega pohištva za petične izbrance z globokimi žepi, pri čemer je združil moči in ustvarjalni naboj s slavnim oblikovalcem pohištva Frankom Pollarom. Še prej, ko je orkan Katrina leta 2007 razdejal New Orleans, se je obdal s kopico vrhunskih arhitektov, med njimi je bil Frank Gehry, ter začel postavljati cenovno dostopne domove za tiste, ki so ostali brez strehe nad glavo. »Od nekdaj je vnet ljubitelj umetnosti. Tudi sam ima doma veliko in zelo zanimivo zbirko umetnin,« pravijo, zdaj pa ji očitno hoče dodati še kos, pod katerega se bo podpisal sam. V zadnjih tednih naj bi namreč veliko dni in noči preživel zaprt v atelje prijatelja Thomasa Houseaga, po vodstvom katerega naj bi tudi do 15 ur na dan oblikoval unikatno skulpturo.

Ignoriral celo oskarje

Film Mesečina, ki je na letošnji podelitvi oskarjev izpulil kipec za najboljši film iz rok uspešnice Dežela La La, je nastal pod okriljem Pittove produkcijske hiše Plan B Entertainment. Pa vendar zvezdnika ni bilo med filmsko smetano, ki se je 26. februarja sprehodila po rdeči preprogi tega najpomembnejšega večera v svetu filmske umetnosti. Tedaj naj bi bil že tako globoko v ustvarjalnem procesu, da se od njega ni hotel (in mogel) odtrgati – niti zaradi podelitve oskarjev. A vendar njegovih prijateljev ni zaskrbelo, da je tedaj ostal skrit v ateljeju. Nasprotno. Oddahnili naj bi si, da je v tem konjičku našel vir strasti, ki mu pomaga pri prebolevanju in celjenju strtega srca. »Zadovoljni so, da je našel nekaj, kar ga radosti in do česar goji strast. Ko ustvarja, se v celoti posveti temu in ne razmišlja o drugih stvareh,« je povedal vir in dodal, da so igralčevi najbližji presrečni, da se je odločil, da nekaj ustvari s svojimi rokami, kot pa da bi – kot mnogi sredi ločitvenega procesa – noči preživljal med (pogosto samouničevalnim) skakanjem z zabave na zabavo.

Ljubezen boli!

Pod vodstvom britanskega sodobnega umetnika Houseaga, ki ga imata v čislih tudi prvi glas skupine Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis in njihov basist Flea, naj bi Brad hitro napredoval. Ob tem da se Houseago, ki ima za sabo bolečo ločitev, verjetno ne obregne ob zvezdnikov glasbeni izbor čustvenih balad o strtih srcih in ljubezni. Kot, denimo, album Just To Satify You country zvezde Waylona Jenningsa in skladbe Bona Iverja. »Medtem ko cele noči ustvarja, si predvaja čustvene pesmi. Vsi sicer vedo, da je to povezano s tem, kar preživlja, a mu tega nihče ne omeni.« 

.

Deli s prijatelji