VSE ZA LEPOTO

Botoksa ne jemlje več, črevesje pa si še izpira

Objavljeno 02. november 2015 19.24 | Posodobljeno 02. november 2015 19.24 | Piše: T. P.

Simon Cowell si je obraz prekrival z masko iz ovčje placente.

Simon Cowell pričakuje prvorojenca.

Njegova nečimrnost ni nikakršna skrivnost. Je namreč tisti moški zabavne industrije, ki se nenehno peha za mladostjo, ter je v želji, da bi odkril eliksir večne mladosti, pripravljen iti precej dlje od večine. »Skoraj obseden sem z iskanjem in prebiranjem o novih odkritjih. Vera, da bo delovalo, v meni nikakor ne umre,« pripoveduje Simon Cowell, ki gre pri eksperimentiranju, kako kljub svojim 56 ohraniti napeto, mladostno kožo brez gubic in izklesano telo nekaj desetletij mlajšega moškega, najmanj nekaj velikanskih korakov dlje od drugih samovšečnežev. V trenutku, ko se na trgu pojavi zgolj šepet o novosti, ki naj bi z njegovega obraza vzela nekaj let, se že postavi na čelo vrste.

Če verjameš, da nekaj deluje, se že počutiš bolje. O tem je prepričan vsaj Cowell, ki mu v gonji za mladostno svežino ne zadostujejo zgolj masaže, kreme in redno razgibavanje. Kot tudi ne zadostujeta izpiranje črevesja in redne injekcije mešanice vitaminov B in C ter magnezija. Pred nekaj leti se je prepustil rokam losangeleške kozmetičarke, ki ga je sprva namazilila z olji, nato pa vsega zavila v »plastično prozorno folijo, čez pa še z aluminijevo folijo, s čimer naj bi razstrupil svoje telo. Nato me je za debelo uro zaklenila v posebno komoro in mi kriče govorila, kaj ji pri moji oddaji ni in je všeč,« se Cowell spominja lepotnega tretmaja, ki ga je še najbolj spominjalo na srednjeveško mučenje. Četudi to ni bilo edinkrat, da je malce ujel na limanice. Podobno se je domnevnemu strokovnjaku za razstrupljevanje pustil zapreti v posebno komoro, a je namesto osveževanja svojega telesa moral uro in pol poslušati predloge za novo oddajo.

Odkar je lani postal očka, namesto preizkušanja vselej novih maž raje preizkuša bolj tradicionalne poti ohranjanja mladostnega videza. Najmanj trikrat na teden se namreč pošteno preznoji, obrazne mišice pa sprošča z masažo in obraznimi maskami. Torej precej manj ekstravaganten pristop od nenehnega vbrizgavanja botoksa, zaradi česar se mu obrazne mišice skoraj niso več premikale. Tako je trdila vsaj Sharon Osbourne pa tudi televizijski mogul je priznal, da je malce prepogosto segal po botoksu. »Ker so to pač vsi, ki se pojavljajo na televiziji, počeli.« A medtem ko se slednjemu ni povsem odpovedal, je s svojega lepotnega režima črtal obrazne maske, pripravljene iz ovčje posteljice in 24-karatnih zlatih lističev.

Deli s prijatelji