POSESTVO

Bo pravljični Neverland dobil kitajske lastnike?

Objavljeno 09. december 2015 08.16 | Posodobljeno 09. december 2015 08.16 | Piše: E. B.
Ključne besede: Michael Jackson

Michael Jackson je posestvo zapustil 2005., ko so ga oprostili obtožb o zlorabah.

Tik pred svojo vrnitvijo na odre je umrl.

Morda je težko verjeti, a vendarle drži: nihče si ne želi ranča Neverland, ki je bil v lasti velikega Michaela Jacksona!

Posestvo, za katero dediči zahtevajo osupljivih 95 milijonov evrov, tako sameva že vrsto let – spomnimo, kralj popa je razkošje zapustil že po letu 2005, potem ko so ga oprostili obtožb, češ da je v Neverlandu zlorabljal svoje mlade prijatelje. A čeprav so po zvezdnikovi tragični smrti leta 2009 začele deževati ponudbe, se nobena ni uresničila, se je izkazalo, tako da so lastniki nepremičnino, ki se zdaj imenuje Sycamore Valley Ranch, predstavili celo Kitajcem! Skupina premožnih poslovnežev namreč resno premišljuje o nakupu prostranega ranča, ki ga je Jackson kupil leta 1987 za takratnih 19 milijonov dolarjev in ga temeljito preuredil v tematski park z zabaviščem in živalskim vrtom. Še pristavimo, za posestvo (in muhastega zvezdnika) je dolga leta skrbelo 54-glavo osebje.

Kakšne načrte imajo Kitajci z odmevnim posestvom, ni znano, vsekakor pa bo oplemenitilo kalifornijski turizem, so prepričani. Na ranču je skupaj 22 enot, poleg glavne hiše še košarkarsko in teniško igrišče, predel za žar, poletna koča, bazen, kinodvorana in še številne druge atrakcije – manjka pa zabavišče z znamenitim vrtiljakom, simbolom razkošja in pravljičnosti nekdanjega Neverlanda. 

Deli s prijatelji