POROKA

Bo Francija kmalu dobila prvo damo?

Objavljeno 25. julij 2014 09.16 | Posodobljeno 25. julij 2014 09.16 | Piše: K. C.

François Hollande naj bi se poročil na svoj 60. rojstni dan, torej 12. avgusta.

François si je vzel čas za odločitev. Je njegova ljubica res noseča?

V tujih medijih so se kot požar razširile govorice, da se francoski predsednik François Hollande namerava poročiti s svojo partnerico Julie Gayet. V zakonski stan pa ne sili samo ljubica, temveč ju k temu priganjajo kolegi iz političnega sveta. Zdaj je na potezi predsednik, ki se s svojo domnevno bodočo nevesto še ni uradno zaročil.

Kolegi iz francoske socialistične stranke hočejo, da si François Hollande uredi status. Govorice pravijo, da bo Francija dobila prvo damo na njegov 60. rojstni dan, ki ga bo praznoval 12. avgusta. Ta dan je sicer že zelo blizu... »V zadnjih treh mesecih smo že večkrat slišali, da bo formaliziral svoj odnos z Julie Gayet,« je vir blizu predsedniku razkril za francosko revijo Le Parisien. Voditelji stranke predsednika Hollanda se zgražajo nad njegovim zunajzakonskim razmerjem in hočejo, da bi to postalo uradno sklenjeno in na očeh javnosti. Bojijo se namreč, da bi govorice o zvezi z igralko zasenčile volilno kampanjo konec leta 2014. »Razjasniti mora stvari in pokazati, da ne gre le za navadno romanco,« je omenjenemu časopisu povedal eden izmed vidnih članov socialistične stranke.

Tudi Julie Gayet si želi znova zapluti v zakonski pristan, trdi Yves Azéroual, avtor knjige Passions of State, ki govori prav o njuni ljubezni. »Julie je naveličana vloge ljubice, ki se mora skrivati. Še huje, v očeh javnosti je videti kot napačno dekle. Zadnje tedne je močno pritiskala na svojega partnerja in on je končno privolil.« Ali je v teh besedah zrno resnice, bomo izvedeli v prvi polovici avgusta.

Njuna ljubezenska zveza je bila razkrita decembra lani, s čimer se je potrdilo še, da je zveza z Valérie Trierweiler končana. V naslednjih mesecih se je pozornost usmerila bolj na predsednikovo ljubezensko življenje kot na njegovo politiko.

Če se bo gospod Hollande res poročil, bo to zanj prvi zakon, a ima že štiri otroke. Njihova mati je Ségolene Royale, s katero je zdajšnji francoski predsednik živel v zunajzakonski skupnosti, prav tako si je posteljo in mizo delil z dolgoletno partnerico, novinarko Valérie Trierweiler, s katero je menda razmerje začel, še preden je zapustil Ségolene Royale. Mati njegovih otrok je zdaj ministrica za okolje. 

Deli s prijatelji