SREČNA SERENA

Blažena zvezdnica: ko je zmagala, je bila že noseča

Objavljeno 24. april 2017 20.39 | Posodobljeno 24. april 2017 20.42 | Piše: T. P.

Tenisačica Serena Williams jeseni pričakuje prvega otroka. Če bo šlo vse po načrtih, bo že leta 2018 spet na igriščih.

»20 tednov.« Dve besedici ob fotografiji sta bili dovolj, da je svetu izkričala najbolj radostno vest. Foto: Instagram

Letošnje leto je Serena Williams začela z utrjevanjem superzvezdniškega statusa na teniških igriščih, saj se je s 23 naslovom za grand slam še približala svojemu velikemu cilju – preseči legendarno avstralsko tenisačico Margaret Court, ki je nabrala rekordnih 24 zmag na največjih turnirjih. A tik pred ciljno črto bo morala Serena teniški lopar za nekaj časa postaviti v kot. 
»V veselje mi je, da lahko potrdim, da bo Serena jeseni postala mamica,« se je namreč oglasila športničina predstavnica Kelly Bush Novak, a hitro pridala, da bo teniška zvezda, vsaj če bo šlo vse po načrtih, že v letu 2018 spet na igriščih.

S štirimi olimpijskimi kolajnami se nad kariero res ne more pritoževati. Vse je teklo kot po maslu. Kar bi le stežka trdila za svoje ljubezensko življenje, saj je v ljubezni vselej potegnila krajši konec. Vsaj do konca lanskega leta, ko je po le dobro leto dolgi in skrivni romanci njen srčni izbranec Alexis Ohanian, internetni čudežni moški in soustanovitelj spletne strani Reddit, padel na koleno in ji nataknil bleščeč zaročni prstan. Morda še ni vedel, da je pod Sereninim srcem že začel rasti sad njune ljubezni. »20 tednov!« pa je zdaj kratko, a zelo povedno Serena sporočila svetu, ob fotografiji v kopalkah, ki razkrivajo netipično zaobljen trebušček. Čeprav je fotografija povedala več kot vse besede, je radostno novico vseeno potrdila tudi njena predstavnica. Zaroka je bila že decembra, o poročnih načrtih pa ni ne duha ne sluha. »Temu se še nisem imela časa resnično posvetiti,« je dejala januarja, ko je njena osredotočenost veljala tenisu. 
Serena, ki jih bo septembra dopolnila 36, nikoli ni skrivala želje po družini. »Vsekakor si želim otrok. Nekega dne. Tega si želim, odkar vem zase. A starejša ko sem, pogosteje si pravim, da sem za materinstvo še premlada. Upam, da bom kmalu dovolj zrela za ta korak,« je dejala pred časom. In od tedaj očitno dozorela. Ali pa le srečala pravega. Njeni prijatelji je še nikdar niso videli tako srečne. 

Deli s prijatelji