HEROINSKA OMAMA

Blake zavedel in zadeval Amy

Objavljeno 02. marec 2013 12.36 | Posodobljeno 02. marec 2013 12.36 | Piše: K. C.

Heroin je užival pred njo, nato ga je želela poskusiti tudi sama.

Mnogi so občudovali njen talent.

Nekdanji mož že pokojne Amy Winehouse, skesani Blake Fielder Civil, je priznal, da je glasbenica z njim prvič okusila heroinsko omamo, zato se čuti krivega za njene težave z mamili. O tem je spregovoril v oddaji Jeremyja Kyla, kjer sta bili kot gostji tudi njegova mati in zdajšnje dekle Sarah, s katero ima otroka.

Amy se je prvič srečala s heroinom v hotelu v vzhodnem Londonu. Blake ga je imel nekaj s seboj; ko ga je zaužil, je prišla k njemu Amy in ga vprašala, ali bi lahko poskusila. To je bil dogodek, ki je usodno spremenil njeno življenje. »To zdaj seveda obžalujem. Ne le zaradi škode, ki sem jo povzročil Amy in njeni družini, temveč tudi zaradi svoje družine in sebe. Vsi skupaj smo šli skozi to odvisnost,« pravi Blake in trdi, da naj bi v obdobju, ko sta bila z Amy v razmerju, le štiri mesece uživala mamila. Zdaj jih Blake ne jemlje več.

Za njeno smrt se ne čuti krivega

On je torej odgovoren za Amyjino zasvojenost z mamili, kar sicer obžaluje, vendar se za njeno smrt ne čuti krivega, celo v uteho mu je, da je glavni vzrok za prezgodnji odhod nadarjene glasbenice alkohol.

Z Amy sta se poročila leta 2007 v Miamiju, dva meseca prej je prvič poskusila heroin. Po njegovih trditvah ga je vedno le kadila, nikoli naj si ga ne bi vbrizgala. Ločila sta se po samo dveh letih zakonskega življenja, vendar Blake priznava, da jo je še vedno ljubil in bi se verjetno znova poročil z njo, če ne bi umrla. Ob desnem ušesu si je dal vtetovirati njeno ime. Po ločitvi sta bila še vedno v stikih, znova sta se zbližala in nameravala celo obnoviti zvezo, čeprav je on imel drugo dekle in z njo celo sina Jacka. Zadnje besede, ki jih je slišal od slavne pevke, so bile: »Nikoli me ne boš izgubil.« Umrla je 23. julija 2011, takrat je bil Blake za zapahi.

Deli s prijatelji