NADNARAVNO

Biblija, polna čudežev

Objavljeno 13. marec 2013 13.55 | Posodobljeno 13. marec 2013 13.55 | Piše: U. S.

Med snemanjem miniserije Biblija so se dogajale nenavadne reči.

Fotografija je simbolična.

Nova miniserija Biblija je zelo hitro postala ena največjih uspešnic ameriške TV, prvo epizodo si je ogledalo kar 13 milijonov gledalcev. In če je uspeh presenetil svet zabavne industrije, niso niti najmanj presenečeni njeni stvaritelji. Britanski producent Mark Burnett pa je zdaj razkril, da so se med snemanjem dogajale nenavadne in skrivnostne stvari, ki so, tako pravi, delo božje roke. »Montaža je potekala povsem gladko, igralci so bili super, serija je oživela.« Da je serija blagoslovljena, ga ni prepričalo le to, da je snemanje na severu Afrike potekalo gladko, ampak tudi več čudežev, kot jim pravijo ustvarjalci Biblije.

Sveti duh

»Neke mirne noči smo na robu puščave snemali sceno, v kateri Jezus duhovniku Nikodemu reče: 'Sveti duh je kot veter.' V tistem trenutku je tako močno zapihalo, da smo pomisli, da nad nami leti boeing 747. Trajalo je 20 sekund, prav vsi smo se spraševali, kaj se je zgodilo.«

Vedeli so, da so v puščavi številne nevarne živali, zlasti kače, zato so najeli nekoga, da jih je iskal in preganjal: »Na snemanju je bilo več kot sto ljudi, nismo mogli dopustiti, da bi koga ugriznila kača,« je povedal producent in še, da so našli do dve kači na dan, med snemanjem Jezusovega križanja pa so okoli planine našli kar 48 strupenjač: »Toliko jih na enem kraju še nisem videl.« Najbolj nenavadnemu dogodku pa so bili priča med snemanjem Jezusovega krsta. Producenti so bili na smrt prestrašeni, ko se je del igralčevega nezamenljivega kostuma snel in ga je odnesla voda, prepričani so bili, da ga ne bodo nikoli več videli. Štiri dni pozneje se je pojavil deček. »Več kilometrov je hodil po puščavi, da bi nas našel in nam vrnil izgubljeno. Ni vedel, kaj ima v rokah, a je čutil, da mora najdeno vrniti,« je dejal producent.

Serijo predvajajo na kanalu History Channel ob nedeljskih večerih, zadnji del bo 31. marca, na velikonočno nedeljo.

Deli s prijatelji