GRDO

Barney bi bil zgrožen

Objavljeno 12. februar 2013 21.55 | Posodobljeno 12. februar 2013 21.56 | Piše: E. B.

Navdih za priljubljeno oddajo Barney in prijatelji je obtožen poskusa umora.

Le kdo ne pozna Barneyja in njegovih prijateljev, ki že četrt stoletja navdušujejo najmlajše in jim s poučnimi vsebinami ponujajo odlične zglede za korakanje skozi zahtevno življenje? Očitno je kar preveč epizod izpustil sin Barneyjeve ustvarjalke, saj je obtožen – poskusa umora!

S polavtomatsko puško nad soseda

Sheryl Leach iz Malibuja v Kaliforniji je 1987, leto dni po rojstvu sina, iz bogate domišljije potegnila prikupnega vijoličastega dinozavra in mu namenila še prijetno ter radovedno družbo, s čimer je nadvse osrečila svojega Patricka, a kot kaže, sin ni odrasel v odgovornega in preudarnega moža, kakršnega si je skrbna mati srčno želela. Komaj 27-letnik se je s polavtomatsko puško spravil nad 49-letnega soseda Erica Shanksa in ga ustrelil v prsi: krogla je telo k sreči zapustila skozi ramo, tako da jo je žrtev odnesla brez hujših posledic, Patrick pa se zdaj zagovarja na sodišču zaradi poskusa umora. Krvavi obračun naj bi bil posledica spora zaradi skupnega dovoza do razkošnih vil v Malibuju, kjer si je Sheryl, izvršna producentka nadvse uspešne oddaje, kot ena prvih stanovalk ustvarila dom pred več kot štiridesetimi leti, a je vilo nedavno podarila sinu in se preselila v Greenwich v zvezno državo Connecticut.

Patrick naj bi po izstreljeni krogli mirno sedel v svojega črnega terenca in se odpeljal s kraja zločina, a so ga policisti kmalu izsledili v središču Malibuja in ga ustavili z barikado. Po aretaciji so ga izpustili po plačilu varščine v višini milijon dolarjev, tako da se bo za zdaj branil s prostosti.

Deli s prijatelji