PREMOŽENJSKI EPILOG

Antonia Banderasa ločitev drago stala

Objavljeno 11. december 2015 17.19 | Posodobljeno 11. december 2015 17.21 | Piše: T. P.

Ločitev zvezdnika in Melanie Griffith je dobila tudi premoženjski epilog.

Antonio in Melanie sta skupaj v dobrem in slabem

Minilo je že leto in pol, odkar sta Melanie Griffith in Antonio Banderas sklenila čez skoraj dvajsetletni zakon narediti križ. Njena odvisnost in nenadzorovano ljubosumje ter njegovo spogledovanje z drugimi ženskami so sčasoma namreč postali več, kot je njuna zveza še lahko prenesla, zaradi česar sta se prejšnje poletje odločila pogledati resnici v oči. Vztrajati v odnosu, iz katerega je postopno izpuhtela ljubezen, nista več videla smisla, niti zavoljo njune hčerke Stelle ne, zaradi česar sta – uradno zaradi nepremostljivih razlik – zagnala ločitveno kolesje. Ki je zdaj premlelo do konca, tudi finančno plat preživetega zakona, iz katerega je svetlolaska prišla precej dobro preskrbljena.

Ko se je razvedelo o razhodu zvezdniškega para, so bili njuni bližnji prepričani, da se ločitev ne bo prevesila v sodno vojno. Četudi so se v nekaterih vendar vzbudili rahli dvomi, ko si je zvezdnica na svojo stran pridobila priznano ločitveno odvetnico Lauro Wasser, pravo tigrico na svojem področju, zakrožile pa so tudi govorice, da ne bo zahtevala le otroške preživnine, ampak zajetno tudi zase. A čeprav je Banderas zdaj pošteno razprl mošnjiček, sta se nekdanja zakonca vendar o vsem dogovorila najmanj vljudno, če že ne celo v prijateljskem tonu.

Poporočna pogodba

Podpisovanje sicer neromantične, a izjemno praktične predporočne pogodbe je med pari, ki v zakon prinesejo znatno premoženje, prej praksa kot izjema. Ki pa sta se ji nekdanja golobčka izognila in v prvih osmih letih zakona, med letoma 1996 in 2004, ko se je Banderas ustoličil med filmsko elito z Evito, Zorrom in filmom Izvirni greh z Angelino Jolie ob strani, vodila ločene finance na ločenih računih. Nato pa se je z letom 2004 vse spremenilo. Njegova zvezda je sicer še naprej žarela, Griffithova pa je vse več ostajala doma, v prvi vrsti, da bi se čim več posvečala njuni edinki, v luči česar sta še vedno goreče zaljubljena zakonca podpisala poporočno pogodbo, ki je ločene finance spremenila v družinske. Skupne. Kar sta zdaj, ko sta začela ločeni življenji, prerezala na polovico. Najsi je v minulem desetletju postavni Španec več prinašal v družinski proračun ali ne, polovica vsega je zdaj pripadla Melanie. Kar pa ni edino, kar si je lepotica priborila.

Njemu dva avta, njej šest

Zvezdnica filma Delavno dekle je ponosna novopečena lastnica nekdaj družinske počitniške hišice v mondenem smučarskem letovišču Aspen, na račun pa se ji je stekla že polovica od 14 milijonov evrov, za kolikor sta poleti prodala družinsko vilo v Los Angelesu. V novi dom bo blondinka lahko obesila Picassovo sliko, ki ji po ločitvenem dogovoru pripada, medtem ko je Antonio dobil risbi Picassa in Diega Rivere. Seveda so prejemnici zlatega globusa pripadli ves nakit in obleke, obdržala pa je tudi nekaj pohištva, ki ga verjetno nista kupila za nekaj dolarjev na razprodajah. Na drugi strani pa je Banderas obdržal svoj motor in večino elektronske in glasbene opreme, razdelila sta si tudi vozni park, iz česar pa je lepotec prišel skoraj kot manjši osmoljenec. Kajti četudi je vsak obdržal enega porscheja, lahko zvezdnik izbira le med dvema jeklenima konjičkoma, medtem ko je Melanie zadovoljna lastnica šestih.

Njuna prvotna skrb seveda velja Stelli. Ne nazadnje so še vedno družina, kot trdi Banderas, ki je stroške njenega šolanja nemudoma prevzel na svoja ramena. Vse do leta 2021. Poleg tega bo ženi, ki mu je podarila dve desetletji, vsak mesec plačeval skoraj 60 tisočakov preživnine. A bo, če se ta vnovič zaljubi in zakoraka pred oltar, lahko zaprl pipico. S čimer mu bo vsako leto na računu ostalo približno 717.000 evrov več.

Deli s prijatelji