BREZ BRADA

Angie na Hrvaškem žurala do jutra

Objavljeno 20. avgust 2011 18.05 | Posodobljeno 20. avgust 2011 19.45 | Piše: A. R. K.

Kosorjeva ni prišla, ker je reševala delovna mesta

Angelina in Rade: drug o drugem imata za povedati samo vse najlepše

Potem ko si je v gledališču Ulysses na Brionih ogledala prijatelja Radeta Šerbedžijo (65) v naslovni vlogi predstave Kralj Lear, se je hollywoodska zvezdnica Angelina Jolie (36) z igralci v predstavi zabavala do jutra.

Pohvalila Šerbedžijo

»Predstava je bila navdihujoča, navdušena sem, ker razbija okvire klasične predstave. Idealen se mi je zdel tudi ambient. Rade je bil v vlogi kralja Leara odličen. Cenim njegovo delo in zelo sem vesela, da sem ga videla v tej vlogi. Vesela sem, da sem prišla. Hrvaška je čudovita država. Želela sem priti že prejšnje leto, pa mi ni uspelo zaradi obveznosti. Prišla sem z dvema otrokoma, ki sta gotovo zelo utrujena od celodnevnega kopanja. Brioni so še lepši, kot so mi pripovedovali in kot sem si lahko predstavljala,« je Joliejeva povedala po ogledu predstave.

Pomagala bo pri razminiranju

Po predstavi se je zvezdnica srečala še s hrvaškim predsednikom Ivom Josipovičem (28. avgusta bo dopolnil 54 let) in njegovo soprogo Tatjano. Povedala je, da sta se s predsednikom pogovarjala o umetnosti, o lepotah Hrvaške in o razminiranju, ki je na Hrvaškem, še vedno velik problem. »Moj sin prihaja iz Kambodže, države, ki je bila prav tako prizadeta v vojni. S tem problemom sem seznanjena. V Kambodži imam tudi hišo in presenečena sem bila, ko sem izvedela, kako velik problem z minami imate v vaši državi,« je povedala Angelina in dodala, da bo Brione naslednje leto obiskala z družino.

Film je posnet

Angelinin režiserski prvenec V deželi krvi in medu, v katerem Rade Šerbedžija igra srbskega patriota, je končan in Angelina je Josipovića povabila na premiero. Hrvaški predsednik je ob tem razkril, da sta z igralko ostala v stikih, potem ko sta se spoznala na filmskem festivalu v Sarajevu, ki ga je obiskala z Bradom Pittom (47).

Na zabavi, ki je sledila uradnemu delu in je potekala na terasi hotela Franina, so nastopili reška skupina Putokazi, Mostarske Sinfoniete, pa tudi Šerbedžijeva hči Milica (14). V družbi igralcev je Angelina navdušeno ploskala in se zabavala do pol treh zjutraj.

Kosorjeva prezaposlena

Na srečanje z zvezdnico je bila povabljena tudi hrvaška premierka Jadranka Kosor (57), ki pa se ga zaradi prezaposlenosti ni udeležila. »Nisem uspela na srečanje z Angelino, saj sem reševala delovna mesta v Metkoviću,« je premierka komentirala v svojem slogu. Je pa Angelini po organizatorju izrekla dobrodošlico in poslala pozdrave.

Vsega krive novinarske piz**

Na Brione naj bi Angelina sicer pripotovala že lani, a je prihod odpovedala, saj je njena varnostna služba ocenila, da ji je nemogoče zagotoviti varnost. Šerbedžija je tedaj novinarjem zabrusil, da ni prišla zaradi njihovih piz*.

Deli s prijatelji