OBLETNICA

Za Azaleo je dobra letina

Objavljeno 17. december 2017 19.51 | Posodobljeno 17. december 2017 19.51 | Piše: Mojca Marot

Ansambel Azalea praznuje prvi okrogli jubilej. Slavili so v krogu najožjih glasbenih in drugih prijateljev.

Ansambel Azalea se je odločil, da bo praznovanje 10-letnice pripravil drugače, v krogu največjih prijateljev, tudi glasbenih. Foto: arhiv ansambla

»Če dobra let'na je, se pogliha vse.« Tak je naslov najnovejše skladbe, ki jo je ansambel Azalea, katerega člani so Meta Smolič, Luka Adamič, Alen Malnar in Gregor Sotošek, posnel to jesen v sodelovanju z družino Sotošek. »Mi našo let'no ocenjujemo s plus pet,« nam pove najbolj zgovorna in simpatična članica ansambla, pevka Meta Smolič.

Ob tej priložnosti so člani ansambla Azalea izdali tudi novo zgoščenko z naslovom Greva na pot, premierno so predstavili videospot za istoimensko skladbo, predvsem pa so svoje goste očarali s preprostim, a romantičnim koncertom. Želeli so si, da bo to njihov večer, zato so ga tudi povezovali sami in povabljene goste vodili skozi paleto njihovih skladb.

Brez gostov kljub temu ni šlo, ti pa so bili skrbno izbrani: Marko Pezdirc, s katerim je Meta zapela v duetu, pa Veseli Dolenjci, Savinjski kvintet, nekdanji člani Azalee in Luka Žitnik. Prvič pa so predstavili tudi novo praznično skladbo z naslovom Naj bo tako, kot na voščilnice se piše.

Brez torte ni šlo

Tudi presenečenj ni manjkalo. Eno od teh je bila torta, ki jim jo je poklonil Alenov oče, Metina mama pa jim je podarila snemanje videospota z ekipo Golica TV. »Bili smo presrečni, odzivi vseh povabljenih so bili izjemni. Ves čas smo bili na odru, le dve pesmi smo prepustili gostom. Vsak od njih pa je pustil pečat,« je misli strnila Meta.


Člani Azalee se radi spomnijo prvih dveh skladb, ki so ju posneli.

 

Člani Azalee se radi spomnijo prvih dveh skladb, ki so ju posneli. To sta bili Bit podgurc je luksuz in Plonk cegelc, ki še danes zvenita simpatično. Po Razredni frajlici pa je prišel čas za zrelejše pesmi in drugo zgoščenko z naslovom Azalea razvaja, na katero so uvrstili skladbe Rada se je smejala, Zaklenila sva ljubezen, Don Juan, slavna Razvajenka in druge.

Zdaj so izdali tretjo, na kateri je tudi Dekle s planin, priredba skoraj pol stoletja stare skladbe, ki si jo je Metin oče mrmral med pripravo korenčkovega soka, ki ga seveda ni pil on. »Zaradi svoje 'poštrefnosti' nam je bila ta skladbica neznansko zanimiva. Tako zelo, da smo zanjo posneli tudi videospot,« nam še pove Meta. Skladb, ki so jim pisane na kožo, je še nekaj. Kot denimo Vaška lepotica pa Copata, To ni več tisti fant, Dolenjska, venček Preden grem in druge.

Deli s prijatelji