SEKSI MAMICA

Vse najboljše, Saša, za 38 let

Objavljeno 06. avgust 2011 18.00 | Posodobljeno 06. avgust 2011 19.00 | Piše: M. D.

Lenderova bo jeseni vodila resničnostni kmečki šov na televiziji

Saša Lendero
Zaradi televizijskih resničnostnih šovov se bo jeseni vsa Slovenija preselila na kmetijo (POP TV) in se strastno ljubila na seniku (TV 3). Pri slednjem bo imela kot voditeljica pomembno vlogo Saša Lendero. Saška, kot jo ljubkovalno kličejo. Najbrž zato, ker tudi sama svojega partnerja in očeta njunega dveletnega dekliča Arie ljubkovalno kliče Mihec. Živita na koruzi, čeprav je Miha svojo drago nekoč že zaprosil, zelo romantično in na očeh javnosti. Na seniku pa menda še nista ...

Saška ne širi ljubezni le zaradi senika, temveč tudi sicer. Sladka je, a tudi ostra zna biti. Včasih je slišati, da celo nekoliko »pasja«. Vsaj tako se je zlobno namigovalo, ko so nekateri izvajalci zapustili glasbenoprodukcijsko agencijo Lendero & Co, ki jo imata Saška in Mihec.

Dama na seniku

Saša, ki prav danes praznuje 38 let, če gre verjeti podatkom s spleta, je po izobrazbi sociologinja. Študirala je tudi po diplomi, in sicer transakcijsko psihoanalizo, a študija ni končala. Potegnilo jo je drugam. Nekoč precej zadržano dekle s slabo samopodobo, ki so jo starši celo podkupovali, samo da bi se šla zabavat v takrat priljubljene diskoteke, se je pravzaprav precej pozno podala na glasbene odre. Najprej v navezi z Wernerjem in z nastopi ob športnih igriščih, kjer so gledalce bolj kot pojoča mladenka privlačili zaboji piva. Ja, začetki niso bili lahki, se pogosto spomni Saša. Trda preizkušnja je bilo tudi nekdanje partnerstvo, v katerem ji, vsaj tako je razbrati iz nekaterih njenih intervjujev, nikakor ni bilo lahko. Ljubezen včasih izbere povsem napačnega. Ampak Miha, ta pa je pravi in za vedno.

Takšne, torej prave, bodo v šovu Ljubezen na seniku iskali za osamljene, ampak pridne in dobre slovenske kmečke fante. Najbrž bi si marsikdo od njih zaželel imeti ob sebi prav Saško. Ko je pa tako prikupna v tistih škorenjcih, ki so tako neprimerni za kmete, in z dizajnerskim klobukom na glavi, sploh ko milo prepeva novo uspešnico Dotakni se me tam. Ampak Saše, žal, ni med kandidatkami. Saj veste, Miha je pravi.

Večno druga

Saša ni brez voditeljskih izkušenj. Nekoč je vodila oddajo Iz domače skrinje, na nacionalki tudi silvestrski Videomeh, čeprav narodnozabavna glasba ni njen stil.

Lenderova se je med najbolj priljubljene slovenske pevke povzpela pred približno petimi leti. Nežnejša od Helene Blagne in strastnejša od Simone Weiss so jo opisali, potem ko je leta 2005 na Emi nastopila z Metuljem in leto pozneje z Mandolinami. Obakrat je bila, kako dobro zanjo, druga. Občinstvo je obakrat penilo, ker ni zmagala, njena priljubljenost je silovito narasla, hkrati pa se je izognila morebitnemu evrovizijskemu polomu.

Leta 2007 je kot gostja nastopila na Emi s pesmijo Mama, ljubim cigana Jana, ki se je potem menda znašla na listi »prepovedanih« skladb na radijskih postajah. Saši to ni niti malo škodilo, saj je svoje poslušalce dotlej že očarala z Ne grem na kolena, ta je priredba, in izvirno Levinjo.

Ima seveda še eno, že precej let staro uspešnico – povečanje dojk z masažo. Mediji se tega tu in tam še vedno spomnijo; tudi zato, ker ima Saša, otrok staršev terapevtov, za preživetje tudi svoj terapevtski center. Pred časom so nekateri mediji objavljali tudi članke z bombastičnimi naslovi Saša Lendero hudo bolna. To jo je ujezilo, pravi. Z mediji se sicer praviloma odlično razume, ker pač zna z njimi. Sladko in spretno mestno dekle v, za resnično kmečko življenje, precej neprimernih škorenjcih.
Deli s prijatelji