OBLETNICA

VIDEO: Slovenska legendarna skupina praznuje 20 let

Objavljeno 04. december 2017 18.38 | Posodobljeno 04. december 2017 18.39 | Piše: STA, M. U.

Skupina Rok‘n‘Band bo obletnico proslavila prihodnji teden na Ljubljanskem gradu.

Frontman Rok Ferengja. Foto: Mediaspeed
Skupina Rok'n'Band praznuje 20-letnico danes že skorajda zimzelene pesmi Jagode in čokolada, s katero je leta 1997 nastopila na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Istega leta je izšel njihov prvi album Da padeš dol, ki je dosegel naklado preko 40.000 izvodov. Obletnico bodo prihodnji teden, 13. decembra, proslavili na Ljubljanskem gradu.
 
Priljubljena skupina bo na Ljubljanskem gradu nastopila dvakrat: ob 20. uri in ob polnoči, ko bo v slogu legend, kot sta Elvis Presley in Tom Jones, izvedla t. i. Midnight show. Gala koncert, na katerem bo nastopili tudi godalni kvartet, trio spremljevalnih vokalov in saksofonist Primož Flajšman, je že razprodan, medtem ko je za polnočni šov na voljo še nekaj kart.
 
Na izboru evrovizijske popevke tretji
 
Praznični nastop bo v znamenju uspešnice Jagode in čokolada, s katero so pred 20 leti na slovenskem izboru evrovizijske popevke zasedli tretje mesto. Spomine na ta čas so člani Rok'n'Banda obudili že danes, ko so spomnili, da je pesem nastala v sodelovanju s Sašo Lošićem in Janezom Zmazkom - Žanom, ter da je prvih 999 primerkov prve plošče Da padeš dol zaradi nastopa na Emi izšlo brez te pesmi.
 
Zametki skupine sicer segajo v leto 1992, ko se je oblikovala kot Ghosts of the 50's. Frontman Rok Ferengja jo je v Rok'n'Band preimenoval tri leta kasneje, ko so po besedah člana skupine Blaža Črnivca »začeli migati in snemati svoje pesmi«, Moja mlada ljubica, Dekle mojega prijatelja in Ne težit. Za Mojo mlado ljubico so v ljubljanskem Orto baru istega leta posneli tudi svoj prvi videospot, ki ga je režiral Branko Đurić Đuro.
 

 

 

image

Deli s prijatelji