DRUGAČEN

VIDEO: To je najbolj vroči slovenski video ta hip

Objavljeno 17. december 2017 14.22 | Posodobljeno 17. december 2017 14.24 | Piše: A. K.

Ekipa naših glasbenikov je na novo preoblekla največji božični hit v skladbo, kot je še ni bilo.

Glasbeniki so poskrbeli za predelavo najuspešnejše svetovne božične uspešnice White Christmas.

Priljubljeni slovenski glasbeniki in izvajalci Maraaya, BQL, Nika Zorjan, Manca Špik, Luka Basi, Klara Jazbec in Ula Ložar so združili moči in posneli pesem ter videospot White Xmas – Beli božič, predelavo najuspešnejše svetovne božične uspešnice White Christmas.

Izvirna skladba White Christmas je sicer najbolj prodajani singel vseh časov, med drugim je tudi največkrat posneta božična pesem, z več kot 500 različicami. Leta 1941 jo je prvič izvedel Bing Crosby, za njim pa med drugim Frank Sinatra, Elvis Presley, Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Michael Buble in mnogi drugi.

Posebnost skladbe White Christmas je, da ima zgolj osem verzov, ekipa naših glasbenikov pa je preoblekla največji božični hit v skladbo, kot je še ni bilo. Trije jeziki in eno narečje (slovenščina, angleščina, hrvaščina in prekmurščina) ter sedem priljubljenih izvajalcev, to bo zagotovo poskrbelo, da bo največjo božično klasiko spoznala tudi mlajša generacija.

»Združila sva svojo najožjo glasbeno ekipo, svoje izvajalce, tiste, s katerimi največ ustvarjava in ki jih imava za svojo ožjo glasbeno družino. Tudi sama sva nora na božično glasbo in z združeno v en spot bomo v decembru posladkali poslušalce,« sta na svojo ekipo ponosna Raay in Marjetka.

Deli s prijatelji