DOBRODELNEŽ

Večerja s pevcem je 75.000 dolarjev

Objavljeno 17. november 2015 15.32 | Posodobljeno 17. november 2015 15.33 | Piše: T. P.
Ključne besede: Steven Tyler

Steven Tyler z dobrodelno organizacijo priskočil na pomoč žrtvam spolnih zlorab.

Steven Tyler in Joe Perry.

Tudi če bi že zdaj dvignil roke, se ponaša z zapuščino, ki jo ima le malokdo. A vendar se je Steven Tyler, vodilni glas kultne glasbene zasedbe Aerosmith, pri 67 letih odločil, da se ga svet ne bo spominjal le po prispevku v zakladnico svetovne glasbe. Želi pustiti pomembnejše sledi, morda življenje nekaterim obrniti na bolje in jim pomagati zaceliti globoke duševne rane. 
»Sem oče in dedek, zato želim energijo usmeriti v stvari, ki so resnično pomembne, in temu noremu svetu zapustiti nekaj več, ne le glasbe,« je dejal rockerski maček in razkril, da je zagnal dobrodelno organizacijo Janie’s Fund (Janiejin sklad), s katero želi priskočiti na pomoč mladim žrtvam spolne zlorabe in zanemarjanja.

Letos mineva 26 let, odkar je v svet poslal skladbo Janie's got a gun (Janie ima pištolo). Ta govori o deklici, ki se maščuje očetu, ki jo je zlorabljal. »V preteklih letih sem dobil na tisoče pisem oboževalcev, ki so z menoj delili svojo zgodbo, mi razkrili, kako jih je skladba navdahnila in se jih dotaknila,« je razkril. »Ne moremo zbrisati zlorab in njenih posledic, lahko pa žrtvam povemo, da so ljubljene, jim pomagamo in jim položimo na srce, da je na koncu tega temačnega predora svetloba.« S tem v mislih se je podal na pot človekoljubja in ustanovil sklad, s katerim bo denarno podpiral eksperimentalne terapije z umetnostjo, glasbo in telesno vadbo ter žrtvam zlorabe pomagal, da se postavijo na noge.

Skladu bo pomagal polniti mošnjiček tudi z neposredno udeležbo – zbiranje se je že začelo! Tyler je zagnal spletno stran prizeo, prek katere se lahko njegovi oboževalci in vsi, ki želijo pomagati zlorabljenim deklicam, potegujejo za nagrade, seveda v zameno za dobrodelne prispevke. 
Od spominskih majic za 50 ameriških dolarjev do VIP-srečanja s Tylerjem za 25 tisočakov. Kdor bo prispeval 75.000 dolarjev, si bo prislužil večerjo z zvezdnikom, za piko na i pa dobil še njegov podpisani živobarvni šal in podpisano besedilo skladbe Janie's got a gun v okvirju. Kdor bo v sklad prispeval do konca leta, bo med njegovimi ustanovnimi člani, njegovo ime pa bo romalo v boben za žrebanje; izžrebanec bo en dan živel pravo rockersko življenje: na zabavo ob promociji pevčevega prihajajočega solističnega albuma se bo sprehodil po rdeči preprogi, seveda z zvezdnikom ob strani, nato pa bo smel z njim do zgodnjih jutranjih ur veseljačiti v zaodrju.

Deli s prijatelji