MEH NA MAH

Usnje, večerne toalete in narodne noše

Objavljeno 22. april 2017 19.48 | Posodobljeno 22. april 2017 19.48 | Piše: Mojca Marot

Festival Slovenska polka in valček še odmeva. A ne le zaradi melodij, pač pa tudi druženja med glasbeniki, ki so letos nastopili v zelo različnih opravah. Videli smo jih tako v narodnih nošah kot vsakdanjem stilu, manjkale pa niso niti večerne toalete in celo usnje.

Ansambel Juhej.

V usnjenih jaknah in kratkih krilcih, opravi, ki bolj pritiče motoristom, so letos na festivalu nastopili člani skupine Zaka' pa ne iz Savinjske doline, ki so se predstavili s polko Malo nora sva, za katero je tako glasbo kot besedilo ustvaril Klemen Glynn Arh. Isti avtor, ki je zanje ustvaril tudi že skladbi Ma daj ne bluzi in Boš ob meni vse življenje. S slednjo so se na istem festivalu zakapanejevci predstavili lani, obe pa sta osvojili srca številnih poslušalcev. Rok, Blaž, Aci, Mitja, Drago, Gašper in Ljubica so znani po tem, da so radi drugačni, kar jim je z letošnjo polko nedvomno znova uspelo. Ne nazadnje so pridobili tudi simpatije številnih motoristov. V polki so se zgledovali po filmu Briljantina, glavno vlogo na odru pa sta imela pevka Ljubica Špurej Jazbinšek, ki je poskrbela tudi za njihovo podobo, in Drago Jambrek. Za skladbo so že posneli videospot, v katerem so plesno vlogo zaupali članom M-Dance studia iz Velenja.

Bolj elegantni so bili člani ansambla Narcis, in sicer David, Damijan in Anita Penko ter Uroš Ferenc, ki so se predstavili z valčkom z naslovom Vez življenja in zanj prav tako že posneli videospot. »Draga družba, najprej hvala za vso podporo in glasove, ki ste nam jih namenili. Prejeli pa smo ogromno sporočil, da za nas ni bilo mogoče glasovati. Odgovora, zakaj, ne poznamo. A konec koncev glasba ni napisana za glasove, temveč za užitek – in mi smo uživali v tem, kar počnemo. Hvala vsem!« so člani ansambla Narcis zapisali dan po festivalu. In se za spomin fotografirali tudi s predsednikom države Borutom Pahorjem.

V narodni noši, kot takemu festivalu najbolj pritiče, pa so na oder stopili člani ansambla Juhej, ki so se predstavili s polko Plesalka avtorjev Jožeta Burnika in Jožeta Galiča. »Mi se naše nove polke nikakor ne naveličamo,« so nam zaupali Mitja in Boštjan Hosnar, Ciril Skebe, Andrej Sušec in Boštjan Dermol, ki so svoje delo opravili odlično. In za svojo Plesalko prav tako že posneli in objavili videospot, v katerem ima glavno vlogo njihov pevec Boštjan. Kar nekaj elegantnih oprav pa je zamenjala voditeljica festivala Darja Gajšek, ki ni le govorila, pač pa tudi pela in v družbi plesalcev Plesnega mesta še zaplesala. Menda ji plesne vaje niso bile odveč, temveč je v plesu uživala – tako kot njen sovoditelj Blaž Švab.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 
Deli s prijatelji