VSTOPNICE

Trezni policisti in Tabu

Objavljeno 03. december 2017 19.23 | Posodobljeno 03. december 2017 19.24 | Piše: U. J.

Trezni polZa koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu so podelili kar 400 vstopnic treznim voznikom.icisti in Tabu

Nejc Bečan, dirigent Orkestra slovenske policije, Iztok Melanšek, Eva Beus, Tomaž Trop, Primož Štorman in Aleš Beriša, člani skupine Tabu. Foto: Mediaspeed.net

V sklopu akcije Slovenija piha 0,0, ki je potekala med 6. in 12. novembrom, ko so policisti po vsej Sloveniji poostreno preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, se je v Festivalni dvorani odvil skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu. Tisti, ki so med preverjanjem namreč napihali 0,0, so dobili priložnost, da se 28. novembra brezplačno udeležijo dogodka. Podelili so kar 400 vstopnic in vzdušje je bilo seveda čudovito, navdušenje občinstva pa brezmejno.

To ni prvi tovrstni koncert, saj je policija podobno storila že lani in trezno vožnjo med martinovanjem nagradila s koncertom, na katerem sta Policijskemu orkestru delala družbo Tanja Žagar in raper Zlatko. Policijski orkester bo naslednje leto praznoval sedemdesetletnico, skupina Tabu pa dvajsetletnico obstoja. Ena najbolj priljubljenih rock skupin pri nas ima od leta 2015 že tretjo pevko – zaradi težav z glasom jih je leta 2006 zapustila Nina Vodopivec, ki jo je nato osem let nadomeščala Tina Marinšek. Ko so se leta 2015 razšli, je glavni mikrofon v roke prijela Eva Beus. A kaže, da se oboževalci prav nič ne pritožujejo. 

Deli s prijatelji