GLASBENI VEČER

Štajerski radijci živijo za svoje poslušalce

Objavljeno 05. december 2017 19.35 | Posodobljeno 05. december 2017 19.36 | Piše: Mojca Marot

Radijci Štajerskega vala so letos pripravili glasbeni večer s prijatelji, ki ga pod imenom Štajerski valček organizirajo že 33 let.

Razširjena radijska ekipa Štajerskega vala s torto. Foto: arhiv

Štajerski val je najstarejša slovenska regionalna radijska postaja posebnega pomena, nekoč bolj znana pod imenom Radio Šmarje pri Jelšah. In še danes jim poslušalci radi prisluhnejo, saj program temelji na tradiciji, obenem pa jo mlada radijska ekipa nadgrajuje s sodobnimi medijskimi pristopi. Uspelo jim je zadržati zveste poslušalce, obenem pa pridobiti nove.

Vsem se vsako leto pokažejo tudi v živo skupaj s številnimi glasbenimi gosti. In niti letos ni bilo nič drugače, ko so se zbrali v športni dvorani v Rogaški Slatini in pripravili večer s prijatelji, na katerem so za nasmeške na obrazih obiskovalcev, objeme in ploskajoče roke poskrbeli Maja Oderlap, vokalna skupina Melos, ansambel Me tri do polnoči, skupina Eros, Ognjeni muzikanti s Tjašo Hrovat, harmonikarski orkester Simona Plemenitaša, Kvartopirci, skupina Zaka pa ne, ansambel Smeh in pihalni orkester Steklarne Rogaška. Plesalci Folklorne skupine Minerali so za piko na i zaplesali. V goste so letos povabili tudi hrvaškega pevca Marka Škugorja, ni pa šlo niti brez Modrijanov, ki so zapeli skupaj z otroki II. osnovne šole iz Rogaške Slatine. Štajerski valček je torej znova navdušil, in to že 33. leto zapored. Obiskovalci so iz dvorane odhajali zadovoljni in napolnjeni z energijo.
 

 

Deli s prijatelji