VRNITEV

Spice Girls gredo na avstralsko turnejo

Objavljeno 06. marec 2013 12.41 | Posodobljeno 06. marec 2013 12.41 | Piše: K. C.

Novico je od zelo zanesljivega vira izvedela radijska napovedovalka Jackie O.

Tudi Posh Spice je bila gostujoča sodnica na Ameriškem idolu.

Potem ko so se dekleta iz skupine Spice Girls (Melanie Brown, Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Chisholm in Victoria Beckham) združila za nastop ob koncu olimpijskih iger v Londonu, kjer so navdušile s petjem na taksijih, so se v tujih medijih pogosto pojavljale govorice, da se bodo članice nekoč uspešne skupine podale na turnejo. Te trditve so doslej zanikale, kot kaže, pa je bilo v njih vendarle zrno resnice.

Pred nekaj dnevi je avstralska radijska napovedovalka Jackie O sporočila ekskluzivno novico, namreč da so se začinjena dekleta odločila za turnejo po Avstraliji, ki naj bi se začela naslednje leto. Čeprav nobena izmed članic tega ni potrdila, je voditeljica zatrdila, da »ima vir, zelo zanesljiv vir«. Jackie O je prijateljica Mel C, ki naj bi se prav zdaj dogovarjala s Simonom Cowllom o tem, da bi v žiriji šova X Factor zamenjala Tuliso. Verjetno je prav ona ali kdo izmed njenih prijateljev namignil avstralski radijki, ta pa novice pač ni mogla zadržati zase. »Ne morem razkriti svojega vira, toda gre za zelo zelo zanesljivega,« je bila skrivnostna. Precej nenavadno je, da naj bi na turneji nastopila vsa dekleta – z vzdevki Posh, Sporty, Baby, Scary in Ginger, torej tudi Victoria Beckham –, kar je Jackie O še posebno poudarila. Iz govoric o koncertih je bila izvzeta žena Davida Beckhama, saj naj si tega ne bi več želela. Prav njo je bilo najteže prepričati o novem sodelovanju, udeležila se ni niti zabave po premieri muzikala Viva Forever! Ta je nastal na podlagi njihove glasbe, ki je največje uspehe dosegla v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Dekleta so bila z izvedbo muzikala zelo zadovoljna, priznala so celo, da nastopajoče v njem bolje pojejo od njih.

Njihova zadnja turneja je bila leta 2008, vendar so odpovedale nekaj koncertov, tudi v Avstraliji. Morda jih hočejo zdaj nadoknaditi. 

Deli s prijatelji