SLOVENSKA POPEVKA

Slavila sta Nuša Derenda in Marko Vozelj

Objavljeno 16. september 2012 00.19 | Posodobljeno 16. september 2012 00.21 | Piše: A. K.

Letos so na Slovenski popevki slavili Matevž Šalehar - Hamo po mnenju strokovne žirije in Nuša Derenda ter Marko Vozelj po mnenju občinstva.

Slavila sta s pesmijo Naj nama sodi le nebo.

LJUBLJANA – V SNG Opera in balet se je ob 20. uri začela letošnja 50. Slovenska popevka. Popevko sta izbrala tako strokovna žirija kot občinstvo, jubilejni festival pa je ponudil tudi spremljevalni program s prepletom starega in novega. Prireditev sta vodila Mojca Mavec in Mario Galunič.

Na odru ljubljanske so izvajalci nastopili v naslednjem vrstnem redu: Anika Horvat, Gašper Rifelj, Sergej Škofljanec, Darja Švajger, Slavko Ivančič in Manca Izmajlova, Lea Sirk, Katarina Mala, Nina Pušlar in Stiški kvartet, Matevž Šalehar - Hamo, Omar Naber, Iva Stanič, Nuša Derenda in Marko Vozelj, Anja Baš in Rudi Bučar.

Spremljevalni program, ki je bil tudi poklon petim desetletjem slovenske popevke in je potekal med čakanjem na glasove, so sooblikovali Arsen Dedić, Ana Dežman, Eva Sršen, Lado Leskovar, Andraž Hribar, Katja Koren, Eva Boto in Nino Robič. Manjkali nista niti legendi Mojmir Sepe in Jure Robežnik.

Nagrade

Najboljše besedilo: Katarina Mala (Zgoraj brez), avtor besedila: Marko Gregorič
Najboljša interpretacija: Lea Sirk (Čudovit je svet)
Nagrada občinstva: Nuša Derenda (Naj nama sodi le nebo) 
Nagrada žirija: Matevž Šalehar - Hamo (Ti prihajaš)

Deli s prijatelji