MEH NA MAH

Pred festivalom pilijo zadnje podrobnosti

Objavljeno 02. april 2017 13.04 | Posodobljeno 02. april 2017 13.06 | Piše: Mojca Marot

Danes teden bo v Podčetrtku festival Slovenska polka in valček, na katerem bomo dobili najboljšo polko, najboljši valček in najboljšo skladbo festivala v celoti. V finalu je dvanajst ansamblov, zadnjih pet predstavljamo danes.

Ansambel Tik-tak.

Živahno bo v Podčetrtku, kjer bodo odmevali valčki in polke, ki jih bo izvedlo dvanajst finalistov festivala Slovenska polka in valček (SPV). Tokrat predstavljamo še pet ansamblov, ki so te dni že precej na trnih in pridno vadijo, da bo njihov nastop kar najbolj popoln. Razen ansambla Unikat, ki je na tem festivalu že bil, bodo preostali na odru SPV nastopili premierno.

Ansambel Unikat, ki ga vodi harmonikar Davor Pušnik, pojeta Andreja Črešnar in Matic Supovec, preostala dva člana pa sta Andrej Sluga in Bojan Kene, se bo predstavil z valčkom z naslovom Kaj pa ti. »Avtor besedila je Gregor Kolar, avtor glasbe pa naš pevec Matic, ki ima svoj slog, po katerem smo unikatovci v zadnjem času tudi poznani. Valček govori o ljubezni in je zelo čustven,« pravi Davor Pušnik, ki nam je zaupal tudi, da se bodo na festivalu predstavili z novim basistom Bojanom Kenetom. »Basist Uroš bo namreč odslej skrbel za tehnično podporo, tako da ga na odru ne bo mogoče več videti, a ostaja član naše ekipe,« je za Suzy razkril Davor. In tudi to, da bodo za valček, s katerim se bodo predstavili, že v kratkem posneli videospot, ki bo preprost, a kljub temu malce drugačen.

Festivalsko zmago so že okusili tudi fantje ansambla Glas, a ne na odru SPV, pač pa na Vurberškem festivalu. »Uvrstitve na SPV smo zelo veseli. Tudi zato, ker smo sami avtorji melodije in priredbe valčka z naslovom Kdor srcu sledi. Melodijo je napisal naš Ivan Rakovič, aranžma je delo nas vseh, besedilo pa je po resnični zgodbi napisala Vera Šolinc,« so nam zaupali fantje ansambla, v katerem so poleg Rakoviča še Rok Štravs, Anton Lesnik in Žiga Kovačec.

Z valčkom se bo predstavil tudi ansambel Narcis, katerega člani so David in Anita Penko, Uroš Ferenc in Damijan Penko. Anita in David sta tudi avtorja skladbe z naslovom Vez življenja.

Še en valček z naslovom Povej mi, draga deklica bodo predstavili člani ansambla Tik-Tak. Glasbo in priredbo zanj je ustvaril Brane Klavžar, besedilo pa Jože Galič. »Skladba je kar nekaj časa čakala v predalu, zdaj pa smo začutili pravi trenutek, da jo predstavimo na katerem od festivalov in z njo opozorimo nase,« pravi Uroš Japelj, ob katerem so še brat Boštjan Japelj, Tadej Doles, Jan Jazbec in Jernej Faganel.

S polko Korenjak, avtorjev Primoža Ilovarja in Igorja Pirkoviča, pri aranžmaju pa je Primožu pomagal tudi Blaž Turinek, pa se bodo na SPV premierno predstavili Mladi korenjaki, ansambel petih glasbenih talentov, ki igrajo vsak svoj instrument. Blaž Turinek je trobentar in bobnar, Robi Novak harmonikar, Tilen Kočevar basist in baritonist, Jaka Napotnik kitarist, Dejan Bevc pa igra klarinet in poje ter s svojim žametnim glasom poslušalce vedno očara. Seveda pa mu pri petju pomagajo tudi drugi člani ansambla. O tem, kako uspešni bodo in kako jim bo uspelo prepričati poslušalce, pa bomo torej več vedeli že čez teden dni.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 
Deli s prijatelji