NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za koncert Gilberta Gila

Objavljeno 20. julij 2011 16.42 | Posodobljeno 20. julij 2011 19.30 | Piše: A. P.

Za vstopnice se lahko potegujete do ponedeljka

Odlični kitarist je sprva igral harmoniko

LJUBLJANA - Prihodnji torek se bodo v ljubljanskih Križankah topila še tako ledena srca, saj nas bo ponovno obiskal energični mojster brazilske glasbe Gilberto Gil. Zvezdnik je Slovenijo obiskal že večkrat in bil vsakič deležen izjemnega sprejema. Očitno nam ritmi in melodija pete besede te južnoameriške države več kot ustrezajo. »Vedel sem, da je glasba moj jezik, da me bo popeljala po svetu in v druge dežele, saj sem verjel v glasbo zemlje in glasbo nebes,« je ob priložnosti povedal Gilberto.

Uspešna in bogata kariera

Malokdo ne ve, da se je glasbenik, ki slovi predvsem kot odličen kitarist, prvotno učil harmonike. V rosnih letih je vpijal glasbo lokalnih skupin, ki so izvajale baião. To je koktajl glasb sveta, ki ga je razvil legendarni Luiz Gonzaga do Nascimento. Kasneje ga je Gilberto izpopolnil in razširil na vse konce sveta. Danes velja glasba baião za enega najbolj iskanih kulturnih artiklov dežele porečja Amazonke, Gilberto Gil pa sodi med najuspešnejše brazilske avtorje, saj je v svoji plodoviti karieri izdal 52 albumov, ki so se prodali v več kot štirih milijonih izvodov. Osvojil je tudi sedem nagrad grammy.

Oglejmo si, kaj nas pričakuje!

Gilberto Gil nas bo tokrat obiskal v okviru svetovne turneje For All 2011. Na oder enega najlepših glasbenih prizorišč na svetu bo stopil na povabilo Festivala Ljubljana. Družbo mu bo delala zajetna zasedba šestih glasbenikov. Za vstopnico koncerta, ki se bo začel ob 21.00, bo treba odšteti 39 evrov.

Nagradna igra!

Na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pošljite svoje kontaktne podatke s pripisom Gilberto Gil.

Izžrebali bomo pet srečnežev, ki bodo prejeli po dve brezplačni vstopnici za koncert Gilberta Gila v Križankah.

Upoštevali bomo pošto, ki bo prispela do ponedeljka, 25. julija, ko bomo nagrajence objavili na spletni strani Slovenskih novic.

Deli s prijatelji