PO SLAKOVI POTI

Pletli so 
glasbene venčke

Objavljeno 13. december 2015 11.16 | Posodobljeno 13. december 2015 11.15 | Piše: Mojca Marot
Ključne besede: Ansambel Spev

Ansambel Spev se je na tradicionalnem koncertu znova podal po Slakovi poti, v venčke pa so s prijatelji vtkali tudi ljudske, avtorske in Avsenikove melodije.

Spevovci so se opevali, Franci Podbrežnik pa je pilil scenarij. Foto: Mojca Marot

Ni mogoče opisati prešernega vzdušja v velenjski športni dvorani, ki so jo znova zasedli številni ljubitelji domače glasbe, ko je ansambel Spev iz Šaleške doline v domačih nedrjih pripravil še en nepozaben glasbeni večer z naslovom Po Slakovi poti.

Ja, pet spevnih fantov z glasovi, ki so pred leti vzbudili pozornost dolenjskega godca vseh godcev, Lojzeta Slaka, ki jim je 2009. dovolil, da so posneli tudi nekaj njegovih pesmi in jih izdali na zgoščenki z istim naslovom, kot se imenuje koncert, je še en dokaz, da ljudi nič ne ustavi, če želijo poslušati izjemne glasove in odlično glasbo. Vse to so jim poleg glavnih akterjev, fantov ansambla Spev, ponudili njihovi gostje – ansambli Nemir, Novi spomini, Tine Lesjak, Gadi, Veseli svatje, Unikat, Modrijani, Smeh in Poskočni muzikantje. Da na odru ni bilo slišati samo moških glasov, z izjemo pevk Andreje Črešnar (Unikat) in Anite Kadenšek (Veseli svatje), so poskrbele Navihanke, večer pa je v šopek povezal Franci Podbrežnik.

Nastopajoči so spletli kar šest glasbenih venčkov, večer pa sklenili s Slakovo V dolini tihi. Tokrat vam za spremembo ponujamo fotoreportažo iz zakulisja, da se lahko prepričate, da se je pelo in igralo tudi v zaodrju, kjer so glasbeniki še veliko klepetali in utrjevali prijateljske vezi. 

Deli s prijatelji